Пампорово почти празно. Хотелите организират хранене по стаите за малцината останали гости

Изображение 1 от 4

    В Пампорово ски-зоната и хотелите продължават да работят, но курортът на практика е почти празен. На обичайно пълния с хора ски-плац Студенец сега се срещат единични скиори. Заведенията тук са затворени. Затварят и ски-училища и съкращават персонал. Малцината туристи, които срещнахме по пистите, са запознати с извънредните мерки, заради коронавируса. Според Христо Георгиев от Карнобат, всички мерки
    са взети, а самите туристи спазват дистанция. "Притесняваме се естествено, но в крайна сметка животът трябва да продължава", казва Христо. "Няма никакви проблеми. Аз съм спортист, така че - правилно хранене, като има и ракийка, походи, поддържаме дистанция като караме ски, чист въздух, така че няма проблеми", категоричен е Неделчо Панев от Варна, който има апартамент в Пампорово и цял месец кара ски.
    Повечето хора, направили предварителни резервации обаче не мислят така. И ги отказват. Според Пантелей Мемцов - председател на Регионална туристическа асоциация "Родопи", отказите действително са масови и не само на Пампорово, а в цялата страна, в целия туристически бранш има проблем с разпространението на коронавируса. Хотелиерите спазват всички мерки, ресторантите им са затворени за посетители, а за настанените се организира изхранване по стаите. Това създава допълнителни притеснения. В голям многоетажен хотел са заети едва три стаи от руснаци, които си купуват храна от магазина, обясняват на рецепцията.
    Загубите от отказани резервации за ски-ваканции, бели и зелени училища и предстоящите Великденски празници в Пампорово, вече се изчисляват на стотици хиляди левове. От бранша прогнозират фалити на хотели, ако държавата не намери вариант да помогне.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини