В Смолян търговци в паника.Затварят обекти, без да попадат в забраната

Изображение 1 от 2

  Магазини за строителни материали, битова и електронна техника техника , салони за красота и др. извън големи обекти тип МОЛ, не е необходимо да затварят врати

  Десетки търговци от Смолян потърсиха помощ от СмолянБГвести, с въпрос дали магазините им попадат в забраната. Сред тях собственици на малки магазини за строителни материали, някои вече затворили обектите си. Не знаели дали няма да бъдат санкционирани ако продължат да работят. Фризьори и маникюристи също не са наясно и предпочели да затворят студиата си за красота. Собственици на малки магазини за дрехи и обувки също тази сутрин не отворили. Търговците са объркани от двете заповеди на министъра на здравеопазването и не знаели как да я тълкуват. В заповедтта, която е в сила ясно е казано, че подобни обекти могат да продължат да работят, защото попадат извън изрично упоменатите. А те са:

  Увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

  В Смолян МОЛ няма. Което на практика означава, че в града спокойно могат да работят всички магазини за дрехи,конфекция,обувки,битова техника, строителни материали, студиа за красота,фризьорски салони,магазини за битова техника и принадлежности, цветарски магазини и др .

  Проверка на СмолянБГвести показа, че няма опашки пред аптеките в Смолян. Илюзията за струпване на много хора на едно място се създава от това, че самите фармацевти въвели филтър на влизане на клиенти. Вътре влизат само по двама души, а другите изчакват отвън на метър разстояние един от друг. На опашките има толкова хора, колкото в предишнит едни влизаха едновременно в аптеките. В същото време доста смолянчани има в хранителнит емагазини и най-вече в обектите от двете големи вериги в града. Там обаче няма пропускателин режим, а според заповедтта търговците не са и длъжни да го организират, поясни областният управител Недеялко Славов.

  В същото време докато в града затварят магазини без да е необходимо собственици на кафенета се опитват да хитруват. Тази сутрин полицията се наложило да затвори кафенета на главната в града както и на Витошка. Много от търговците попадащи в забраната вече приеха предизвикателството и с цел оцеляване на бизнеса бързо се преорентираха. Социалните мрежи вече са заляти от оферти на ресторанти и пицарии,които са готови да доставят храна до домовете ни.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
  02 юли 2020
  Последни новини