Търговски обект, допуснал струпване на хора- ще се затваря веднага от полиция и РЗИ

Собствениците на големи вериги, особено за строителни материали и техника, трябва да създадат нужна организация, за да няма струпване на хора, в противен случай ще бъдат затваряни. Това обяви премиерът Борисов на извънредно заседание на МС днес след обяд.

„Дадени са указания на РЗИ и МВР, ако установят такъв магазин, в който вътре или на касата има струпване на хора, да бъде затварян. Ако в тези вериги не се създаде необходимия ред, още днес ще бъдат затворени тези вериги принудително.“, заяви премиерът и уточни, че единствената цел на мярката, посочена и в заповедта на министъра на здравеопазването, е да се избегне струпването на хора.

Борисов уточни още, че ресторантите ще могат да работят, но ще продават храна само за в къщи, веригите за бързо хранене също ще работят предлагайки храна, която да бъде закупена за домашна консумация, а не да се консумира в ресторантската част вътре.

РЗИ и МВР ще осъществяват незабавен контрол в цялата страна, каза премиерът и обобщи, че само по този начин ще избегнем риска. „Призовавам за самодисциплина-да няма струпване на едно място, особено по магазини, известно време да не се правят ремонти, надявам се двете седмици да дадат резултат и да започнем да отпускаме движението според ситуацията.", каза в заключение Борисов.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини