Фалшива новина стресна родопчани, заразената израелка е била в Банско

Информацията за израелска туристка, която е била заразена и е била седмица в курорта Пампорово, не е истина. Това обяви в профила си в социалната мрежа зам.-областния управител на Смолян Адриан Петров.
Според поста му в личния профил тази новина е фалшива. „В социалните мрежи се разпространява информация за израелска туристка, заразена с коронавирус, която е била в Пампорово от 4 до 9 март. Материалът не отговоря на истината и може да бъде определен като тотално фалшива новина. Израелската туристка е отседнала в Банско. По време на обратния полет към Израел е проявила признаци на covid 19. След направения тест е потвърдено заразяването.Израелските власти са изпратили информация до българските им колеги. От РЗИ Смолян и Пампорово АД опровергаха информацията, че туристката е била в Пампорово.“, обявява зам-.областният управител.

Според информация на СмолянБГвести, получена преди минути, действително в двата курорта Банско и Пампорово по това време е имало две групи израелски туристи. Проверен е хотелът в Пампорово и е станало ясно, че заразената жена е била в Банско, а не в родопския курорт. Здравните власти в Израел са информирали РЗИ едва след като жената се е прибрала в родината си и се почувствала неразположена.

Утре се очаква Здравното министерство да излезе с официална информация по случая и да се уточнят фактите и детайлите по случая съз заразената туристката.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини