Кирил Асенов: "Арексим" продължава работа, взели сме всички предпазни мерки, колкото и да е трудно

В завода се очаква да пристигне и заявената машина за мащабна дезинфекция-тип „оръдие“

 Останалите са на работното си място, защото обслужват машини и целия производствен процес на голямата компания за производство на пластмасови детайли, инструментална екипировка, редица съпътстващи производства.

Това каза Кирил Асенов, собственик на предприятието, което е най-големият работодател в Смолянска област. „Имаме регулярни поръчки от клиенти и ги изпълняваме, производството е ритмично, не можем да затворим завода, това е бизнес с поръчки за милиони. От работа в завода са освободени служителите, чиято дейност позволява тя да се извърши от домовете.", каза за СмолянБГвести бизнесменът.

Работа от дистанция-тип „хоум офис“ е въведена като режим за всички, които могат да я извършват-логистика, работа с клиенти и т.н. За останалите 60-70% активно заети в производствената дейност са взети всички необходими предпазни мерки, за да ходят на работа. Асенов обаче призна, че е трудно снабдяването с маски, но въпреки това днес на работниците са раздадени по две маски за многократна употреба, за да могат да се сменят и перат.

„Днес раздадохме над 2 хиляди маски, извършва се ежедневна дезинфекция на място, в столовата хората се хранят по един на маса, има дистанция в автобусите, с които се осигурява служебен транспорт. Много е трудно с автобусите, не достигат, но сме наели допълнителни, за да могат хората да пътуват на достатъчна дистанция.“, каза Асенов. Той не скри, че заради кризата с короан вируса, доставките на поръчаните предпазни средства се бавят много. „Въпреки трудностите правим всичко необходимо, за да не допуснем и един човек да се зарази, това би довело до тежки и вероятно необратими последици.“ , каза още собственикът на индустриалната фирма с близо 1000 души персонал и работници, като призова да се спазва обща хигиена и наложените мерките срещу срещу разпространението на инфекцията с КОВИД-19.

В завода се очаква да пристигне и заявената машина за мащабна дезинфекция-тип „оръдие“.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не казвам
    3 0
    14:09, 19 мар 2020
    Като е бизнес за милиони, защо дава такива мизерни заплати- мръсник. Щилянче, какъв е този короан вирус? Няма твоя публикация, която да няма допусната правописна грешка. Заслужаваш "Златен скункс" :D
Последни новини