Кирил Асенов: "Арексим" продължава работа, взели сме всички предпазни мерки, колкото и да е трудно

В завода се очаква да пристигне и заявената машина за мащабна дезинфекция-тип „оръдие“

 Останалите са на работното си място, защото обслужват машини и целия производствен процес на голямата компания за производство на пластмасови детайли, инструментална екипировка, редица съпътстващи производства.

Това каза Кирил Асенов, собственик на предприятието, което е най-големият работодател в Смолянска област. „Имаме регулярни поръчки от клиенти и ги изпълняваме, производството е ритмично, не можем да затворим завода, това е бизнес с поръчки за милиони. От работа в завода са освободени служителите, чиято дейност позволява тя да се извърши от домовете.", каза за СмолянБГвести бизнесменът.

Работа от дистанция-тип „хоум офис“ е въведена като режим за всички, които могат да я извършват-логистика, работа с клиенти и т.н. За останалите 60-70% активно заети в производствената дейност са взети всички необходими предпазни мерки, за да ходят на работа. Асенов обаче призна, че е трудно снабдяването с маски, но въпреки това днес на работниците са раздадени по две маски за многократна употреба, за да могат да се сменят и перат.

„Днес раздадохме над 2 хиляди маски, извършва се ежедневна дезинфекция на място, в столовата хората се хранят по един на маса, има дистанция в автобусите, с които се осигурява служебен транспорт. Много е трудно с автобусите, не достигат, но сме наели допълнителни, за да могат хората да пътуват на достатъчна дистанция.“, каза Асенов. Той не скри, че заради кризата с короан вируса, доставките на поръчаните предпазни средства се бавят много. „Въпреки трудностите правим всичко необходимо, за да не допуснем и един човек да се зарази, това би довело до тежки и вероятно необратими последици.“ , каза още собственикът на индустриалната фирма с близо 1000 души персонал и работници, като призова да се спазва обща хигиена и наложените мерките срещу срещу разпространението на инфекцията с КОВИД-19.

В завода се очаква да пристигне и заявената машина за мащабна дезинфекция-тип „оръдие“.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Не
  Не казвам
  2 0
  14:09, 19 мар 2020
  Като е бизнес за милиони, защо дава такива мизерни заплати- мръсник. Щилянче, какъв е този короан вирус? Няма твоя публикация, която да няма допусната правописна грешка. Заслужаваш "Златен скункс" :D

Още новини

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини