Българска фирма произвежда за Европа защитно облекло на световно ниво

Изображение 1 от 3

    Министър-председателят Бойко Борисов посети една от фабриките на завод „Аполо“ във Враца, където се произвеждат защитни облекла. Компанията изработва водонепроницаеми облекла по най-високите стандарти.

    Премиерът Борисов беше запознат с целия производствен процес. Ръководството на фабриката демонстрира специалните сертифицирани платове, които не пропускат въздух и вода. Близо 300 броя защитни облекла ще бъдат произведени още днес във фабриката, а още 1600 броя – до края на утрешния ден.

    „До довечера каквото се произведе, нека да стигне до медицинския персонал. Тече голяма поръчка в ЕС, довечера имаме заседание на Европейски съвет и ще изпратя на колегите сертификатите, така че да можем да се включим в поръчката“, заяви министър-председателят. Борисов посочи, че е необходимо работниците в завода във Враца също да бъдат защитени максимално.

    Министър-председателят заяви, че с колегите си от Унгария и Хърватия ще направят нужното, за да бъде осигурен кордон през страните за доставките на необходимите материали.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини