Община Рудозем започва да произвежда маски за многократна употреба, до края на седмицата хиляди бройки

Община Рудозем започва производство на защитни маски за нуждата на хората. Това съобщи кметът Румен Пехливанов, заради множеството постъпили въпроси за осигуряване на лични предпазни средства.

Община Рудозем създаде организация в едно от производствените предприятия на територията на общината да се започне производство на маски за многократна употреба за нуждите на община Рудозем. Днес, до края на деня, първите 500 - 700 броя ще бъдат готови и от утре - 18.03.2020 г. ще бъдат пуснати в продажба в търговската мрежа - аптеки и магазини за хранителни стоки. Създадената организация предвижда в рамките на 3 дни да бъдат произведени поне 5000 броя, а до края на седмицата - общо 10000 броя. Всички аптеки и магазини, които желаят да се свържат с производителя да го направят чрез зам.-кмета на община Рудозем Евелин Бозов.

Тази организация се създава за да се избегне спекула и да се гарантира, че в рамките на следващите 10 дни ще можем да осигурим маски за всички, коментира Пехливанов.
„Дадохме предпочитанията си за маски за многократна употреба поради невъзможността да се осигурят достатъчно количество за еднократна употреба, а и поради икономически причини. По отношение на липсата на някои хранителни стоки в някои от магазините е създадена организация за доставки и наличностите се попълват. С пореден призив за сериозно отношение към създалата се ситуация от страна на щаба!“, призова още градоначалникът.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Dd
    dd
    0 -3
    23:30, 17 мар 2020
    Кмета оргазнизира производство.Това прилича на комунизъма преди 30г.
Последни новини