Социалните търсят подслон на безпризорен англичанин под карантина, роднините не го искат

Социални служби в Смолян са изправени пред необичаен казус-да намерят подслон на англичанин с психични проблеми и той да е под карантина. Британски гражданин с психични проблеми е настанен в квартира в Смолян, за да бъде под наблюдение на полицията дали спазва наложената му карантина. След сигнал от граждани, чужденецът е съпроводен от полицейски екип до Инфекциозното отделение в МБАЛ- Смолян, където му е взета проба за тестване за коронавирус. Резултатите от теста все още не са готови. Състоянието му вече е по-стабилно, тъй като се следи да си взема успокоителните лекарства. Мъжът няма адрес, не може и да бъде върнат принудително във Великобритания, а социалните служби търсят решение къде да бъде настанен, тъй като роднините му не го искат.

За две седмици под карантина в къщите си в село Полковник Серафимово са и четири семейства англичани, които са пристигнали в смолянското село през последната седмица.Последните пътували от Острова са дошли в селото вчера. В полицията в Смолян ежедневно постъпват сигнали от граждани за хора, които са пристигнали от чужбина и би трябвало да бъдат под карантина, потвърди шефът на ОД на МВР- Смолян ст. Комисар Николай Димов.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    См
    Смолянчанин
    1 -1
    17:29, 18 мар 2020
    Моля да си проверявате информацията, преди да бързате да я пускате!
  • 2
    Бя
    Бясна
    1 0
    08:51, 19 мар 2020
    Прекалихте вече с тези измишльотини, побъркахте народа, който така или иначе се побърка от всичко ставащо! Това не е начина да бъдеш журналист, бъдете реални, хората така или иначе нямат какво много друго да правят и четат вашите лъжливи новини! 😫
Последни новини