В Смолян тествани около 20-на души заради заразения с корона вирус. Издирват и други

Потвърдената проба за вируса е на мъж на 40 години с психично заболяване. Това съобщиха от Областния съвет по сигурност в Смолян, сформиран преди седмица заради кризата с корона вируса.

Преместен е нов адрес и предвид, че има психично заболяване, мъжът е под охрана. Човекът е прегледан от лекар и няма симптоми на заразата. Взети са проби от още пет лица, с които е имал контакт и на стария адрес, на който е живял. Проби са взети и от медицинските сестри, които са го приели за преглед. Направени са тестове и на10-та служители от паспортна служба, която той е посещавал ден преди да се потвърди положителната му пробата.

Тъй като мъжът е посещавал публични институции, се издирват хората, които са били в контакт с него. Свържете се на телефон 0884495765, ако сте имали контакт с човека, чийто тест е доказан, призоваха от областния съвет по сигурност.

 В Лондон той е лекуван от психическото си заболяване, от там е пристигнал с полет, после с автобус, но заради заболяването си дава неадекватни обяснения. Все още се издирва автобусът, с който е пътувал до Смолян, както и лицата в него, с които е бил в контакт.

Хората в града са притеснени и искат дезинфекция, която ще бъде направена веднага.

Мъжът е живял на ул. "Капитан Петко войвода" в Смолян, после се е преместил на ул.“Кольо Шишманов“. Хората, които живеят в близост до новия адрес на мъжа на ул. "Кольо Шишманов", също са поставени под карантина. Всеки, който наруши мерките за карантина, ще бъде строго санкциониран, обявиха властите.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не казвам
    0 0
    14:42, 19 мар 2020
    "Преместен е нов адрес, предвид, че има психично заболяване е под охрана."- това заслужава Пулицър от всякъде :D

Видеа по темата

Още новини

Последни новини