Мъжът с потвърден covid-19 е разпознат от смолянчани, разкриха горещ телефон за всеки, който е бил в контакт с него

Днес в 12 часа Областният съвет по сигурност в Смолян, сформиран преди седмица заради кризата с корона вируса, изнесе информация за човека, който е с положителна проба за covid-19. Тъй като е пътувал с автобус до Смолян, който още се издирва, нека всеки, който се усъмни, че е бил в контакт с лицето, да подаде сигнал.

Всеки, който е имал пряк или косвен контакст със заразения мъж от Смолян, трябва да сигнализира на телефон: 0884 495 765.

Снимката, на места дори с името на 40-годишния Р.Д., който е болен от шизофрения, циркулира от вчера в социалната мрежа и хората го разпозванат. При най-малкото съмнение, че са имал иконтакт с лицето, което е посещавало административни служби, а хора от града го разпознаха и като посетител в хранителни магазини, и пътник в таксита, нека сигнализират на посочения телефон.

Р.Д. не е от ромски произход, отгледан е от баба си и дядо си и от 20 години страда от психично заболяване. Според информация на властите заминал за Англия, за да се лекува от заболяването си, като преди това е бил пациент  на психодиспансера в Кърджали.

Познат е на полицията заради употреба на наркотици. Не дава адекватни обясенния как и с какъв автобус е пристигнал до Смолян, а органите на реда издирват превозното средство и лицата в контакт по време на пътуването.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не казвам
    2 -1
    14:36, 19 мар 2020
    Толкова много правописни грешки, отново. Когато се опитвам да ги коментирам, ми излиза съобщение за непознати думи и не мога да си публикувам коментара.
    Предложение към собствениците: Въведете този чек преди публикация и за статиите на журналистите си, особено на Щилянка !
Последни новини