Денонощна полицейска охрана пред къщата с 40-годишния мъж от Смолян с положителна проба

Хората в града са притеснени и искат дезинфекция, която ще бъде направена веднага

40-годишният Р.Д. от Смолян, който е с потвърдената проба за вируса КОВИД-19 е под полицейска охрана.

Освен положителният тест, обявен на 18 март, той е и с психично заболяване. Това съобщиха от Областния съвет по сигурност в Смолян, сформиран преди седмица заради кризата с корона вируса. Той се е прибрал от Англия, където е бил на лечение.

Прегледан е от лекар и няма симптоми на заразата. Взети са проби от петте лица, които живеят в къщата на ул.“Кольо Шишманов“, от сестрите, които са го приели, както и от 10—та служители в паспортна служба, с които е имал контакт, както и от други лица.

Тъй като мъжът е посещавал публични институции, се издирват хората, които са били в контакт с него. Свържете се на телефон 0884495765, ако сте имали контакт с човека, чийто тест е доказан, призоваха от областния съвет по сигурност.

От Лондон е пристигнал с полет, после с автобус, но заради заболяването си дава неадекватни обяснения. Все още се издирва автобусът, с който е пътувал до Смолян, както и лицата в него, с които е бил в контакт.

Мъжът е живял на ул. "Капитан Петко войвода" в Смолян, после се е преместил на ул.“Кольо Шишманов“. Хората, които живеят на двата адраса ,  също са поставени под карантина. Всеки, който наруши мерките за карантина, ще бъде строго санкциониран, обявиха властите.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини