Кметът на Девин издаде заповед да не се събират повече от двама възрастни на едно място

Кметът на Община Девин Здравко Иванов издаде заповед да не се събират повече от двама души на едно място. Това се случи след изнесената на 19 март информация за нов заразен с COVID-19. Младият мъж е от девинското село Гьоврен и е един от тримата от Смолянска област с положителна проба за вируса.

Според ръководството на родопската община към момента няма данни за заразени хора в града, но призова да спазвате всички препоръки - хигиена, носене на маски, ръкавици и др.,както и да се спазват заповедите на здравните власти.

Ръководството на община Девин, кметствата, кметските наместници предприемат необходимите действия и създадат необходимата организация за ограничаване на пряк контакт между служители на администрацията с граждани и представители на юридически лица по повод административната дейност и обслужване.

Прекратяват се временно приемните дни на кмет на община Девин.

Ще се извършва активно информиране на потребителите на услуги по телефона и чрез интернет страницата на общината за предоставяните административни услуги, с цел ограничаване на физическите контакти и разпространението на вируса.

Контактите за връзка са публикувани на интернет страницата на общината в меню „Контакти”.

Препоръчва се потребителите на услуги да заявяват административните услуги и да получават издадените документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор, като го посочат в подаденото заявление.

В Общинска администрация – Девин заявяването и получаването на услуги по електронен път може да се извърши чрез системата за сигурно електронно връчване. Повече подробности тук:Подробно ръководство за регистриране и използване на системата може да видите на адрес: https://edelivery.egov.bg/Help

Останете по домовете си докато опасността не премине! Не се събирайте с приятели, близки, познати, излагате на риск Вашето здраве и здравето на възрастните, които са най-уязвими-особено тези, над 60- годишна възраст, призовават от ръководството на родопската община.

За по-ефективно информиране на населението се използва страницата на Община Девин в социалната мрежа Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100021223995339

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини