Доброволците, които пръскат родопското село със заразен от covid-19: Молим за помощ, сами изнемогваме!

"Всеки завърнал се от гурбет в Гьоврен се изследва, но проблемът е, че 7-8 доброволци сме навън по цял ден-а не ни достигат предпазни средства, дезинфектанти, бензин за единствената моторна пръскачка, която е крайно не достатъчна и не смогваме.“ Това каза общинският съветник от Девин Велизар Шанов, който е сред 8 -те доброволци, които дезинфекцират от сутрин до вечер селото.

Община Девин е дала на доброволците един предпазен костюм, но той вече е скъсан, 1.5 кг дезинфектант и 5 литра бензин за пръскачката, която е частна собственост на човек от селото.

„Молим, който може да ни помогне, най- важна е пръскачката, а имаме само една, не успяваме с нея. Трябват ни дезинфектанти, предпазни облекла, до обяд пръскаме едната половина на селото, след обяд другата, площта е голяма, а ние не смогваме вече да си купуваме сами.

Призовавам всички, които могат да ни помогнат да го направят!“, каза още Шанов, който пръска заедно с кмета на Гьоврен Шукри Саидов и няколко души доброволци от неправителствена организация. „Ние го правим сами , за да дадем кураж на хората в Гьоврен и да повдигнем духа, защото хората са притеснени, но имаме нужда от помощ!“, каза още доброволецът от местния парламент на Девин.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини