Добри новини: Заразеният барман от Гьоврен се подобрява, пробите на съпругата и колегата му от Чепеларе са отрицателни /обновена/

Пробите на съпругата на младия мъж от Гьоврен, който е един от тримата в Смолянско с доказан коронавирус, е отрицателна. Тестът и на колегата му от Чепеларе, с когото са били в контакт и са работили заедно на Пампорово- също е дала отрицателен резултат. В петък състоянието на младият мъж е било сериозно, но през последните два дни бележи значително подобрение, дори е разговарял по телефона с близките си в девинското село.

Както по-рано днес СмолянБГвести съобщи, издирен е целият персонал от 12 души, с който 32-годишният барман е работил в "Малина" в к.к Пампорово. Девет от тях са се оказали от Чепеларе, като един от мъжете - барман, беше приет още през миналата седмица в Смолянската болница, защото не се е чувствал добре, но днес вече е ясно, че той не е заразен.

 Останалите осем човека, които са работили в същото заведение, са поставени под карантина в домовете си, чувстват се добре и нямат симптоми на вируса. Доставя им се храна от социалния патронаж. С тревога очакваме резултатите от пробите, молим се да са отрицателни, каза още градоначалникът на Чепеларе. Общо под карантина в Чепеларе са 23 души. С изключение на работилите на "Малина", другите са се завърнали от чужбина.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не казвам
    0 0
    13:38, 23 мар 2020
    Щиляноо, оправи си заглавието. От къде последно е заразеният Гьовренец?
Последни новини