Екшън с хлапета в Чепеларе: тийнейджъри крадат камион, катастрофират и го палят с бензин

Два часа след полунощ на 23 март в РУ-Чепеларе е получен сигнал, че в местността Асенец има преобърнато и горящо моторно превозно средство – автомобил марка „ГАЗ 69“ със смолянска регистрация, собственост на 30-годишен мъж от Чепеларе. Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на всички факти, свързани с инцидента. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установява, че две момчета – на 16 години и на 12 години, от Чепеларе, са отнели автомобила, който е бил паркиран на ул. „Кирил Маджаров“, и са се отправили към местността Асенец.

След това, на връщане, 16-годишният е загубил управление над автомобила и са се преобърнали. Двамата младежи са излезли невредими от катастрофиралия автомобил, залели са го с намиращия се в багажника бензин и са го запалили, вероятно с цел да укрият следите си.

Пламъците са унищожили напълно отнетия автомобил. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини