Двойка от Смолян под карантина се връща от Англия, полиция ги прибира от разходка

Районна прокуратура – Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от мъж и жена, съобщават от пресцентъра на Апелативна поркуратура Пловдив.

Двойката- 50-годишна жена и 45-годишен мъж, които живеели на семейни начала, се завърнали от Англия на 21 март 2020 г. На летището те са получили предписание за задължителна 14-дневна карантина на адрес в  Смолян. На 22 март 2020 г. полицейски служители отишли на проверка и установили, че двамата не се намирали в дома си. По-късно полицаите ги открили да пият кафе на пейка в града, били са отведени до жилището им и предупредени да не го напускат за срока от предписанието.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. 

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини