Честито, депутате! Заплатата ти вече е 4248 лева

Честито на българските депутати! Във времена когато хората масово губят доходи и работа, техните възнаграждения растат.

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца. Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание. За тях класа за прослужено време не е 0,6 процента на година, както е за повечето българи, а 1 на сто, което означава, че 20 години стаж вдигат парите им с още 20% (849,60 лева), а участие в една парламентарна комисия носи допълнителен бонус от 15 процента в депутатския портфейл (637,20 лева).

Заплатите на народните представители се изчисляват по данните на НСИ за работните заплати в страната. Те възлизат на три средни работни за последен месец на тримесечие в обществения сектор. Така депутатския доход се смята само през месеците март, юни, септември и декември, през които държавната администрация редовно блажи с ДМС-та и доходите са по-високи в сравнение с другите месеци на годината.

Покрай депутатската заплата от вчера са увеличени и възнагражденията на министър-председателя Бойко Борисов, министрите, зам.-министрите и членовете на политическите кабинети във ведомствата.

Премиерът Борисов вече взема 6584,40 лева основна заплата, министрите му - по 5522,40. Основната заплата на президента Румен Радев става 8496 лева.

Преди броени дни в Албания премиерът Еди Рама обяви, че заплатите на депутатите и министрите ще бъдат намалени в знак на солидарност с проблемите на хората заради пандемията от COVID-19. У нас такава пример липсва.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Цъ
  ЦЪФ
  19 -2
  18:47, 2 апр 2020
  да им преседне дано , и на децата им
 • 2
  Жо
  Жоро
  14 -2
  21:18, 2 апр 2020
  Долна корумпирана паплач.
 • 3
  Уа
  Уааау
  13 -1
  22:20, 2 апр 2020
  С какво толкова заслужиха тези заплати??? С подвикването си едни други или с какво.......??! Малко е нагло!!!
 • 4
  То
  Том
  4 -18
  23:56, 2 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ша
   Шайка
   11 -1
   01:57, 3 апр 2020
   Поредния идиот.
  • То
   Томчо
   5 0
   12:46, 4 апр 2020
   Ти дебил ли си или се правиш на луд?Основната заплата е 4248 , с участието по разни комисии и други бонуси надхвърля 8000. Българския парламент не трябва да надхвърля повече от 80 дУпетата.Хайде сега смятай разходите за излишните 160 на колко възлизат, но не забравяй бонусите ,разходите за автомобили, за командировъчни,за жилища и т.н.Ще се получи една сума от няколко милиона ежемесечно.Прибави и огромните субсидии и става колосална сума.Субсидиите трябва да са по 1лв. за получен действителен глас ,всичко над тази сума е кражба.Народа ако е доволен ще ходи масово да гласува и така ще съберат големи субсидии а не като сега 30-40% избирателна активност.За 30 години не са направили нищо с което да заслужат уважението на избирателите си. 30 години само кражби ,продаване на националните интереси и работа само за собствените интереси.
 • 5
  Бр
  Брад
  6 -3
  00:01, 3 апр 2020
  А кога ще се обърне някой към работодателя си за ниските си доходи.как някой политик да му вдигне заплатата като почти всичко е частни фирми и никой не може да им се меси на тези изедници,ама ние все бойко мойко
 • 6
  Ка
  Кака
  8 -1
  10:48, 3 апр 2020
  Защо са ни на нас българите 240 хрантутника? Трябва да ги намалим с 2/3след пандемията!
  • На
   Нали разбираш че те
   2 0
   14:07, 4 апр 2020
   няма да се намалят доброволно. Никой паразит не се пуска доброволно от жертвата с изключение на кърлежа. Тия са по - долни и от кърлеж.
 • 7
  Ан
  антимишок
  3 -1
  15:20, 5 апр 2020
  Факта че "народните избраници" си позволиха да си увеличат заплатите точно в този момент ми припомня едно изказване да дядо Славейков- Не сме народ,а мърша" Факт.
 • 8
  Да
  Дамян
  1 0
  19:48, 5 апр 2020
  Не трябваше да спим,когато със закон си вързаха заплатите за СРЕДНАТА за страната.Ако бяхме настояли да зависи от минималната работна заплата,тези хрантутници от девет дерета щяха да носят вода, само и само да вдигат минималната заплата и от това щяхме да печелим всички.А сега печелят само те и не са виновни , защото законът така казва.С всяко повишаване на средната заплата в страната, автоматично им се преизчисляват заплатите, не си ги гласуват те самите.Добре измислено.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини