По искане на Районна прокуратура – Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист за кражба на 6000 евро

По искане на Районна прокуратура – Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.И., на 27 г., привлечен като обвиняем за кражба, извършена при условията на опасен рецидив -престъпление по чл. 196 ал. 1 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че в гр. Крумовград, обл. Кърджали, за периода от 12 март 2020 г. до 25 март 2020 г., обвиняемият Х.И. отнел сумата от 6 000 евро  от дома на 80-годишния пенсионер.Той познавал възрастния мъж, който понякога го викал, за да му помага в домашната работа.  

За кражбата бил подаден сигнал в полицията. Извършителят бил установен, задържан и спрямо него образувано досъдебно производство.  Х.И. е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през 2018 г. Настоящото деяние е извършено при условията на опасен рецидив. Отнетата сума не е възстановена.

Определението на Районен съд – Крумовград може да се обжалва пред Окръжен съд – Кърджали.      

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини