Д-р Дариткова разчита на Господ, на добрите си гени и имунитет, за да мине леко карантината

Д-р Даниела Дариткова ще кара 28 дни карантина в дома си в смолянския квартал Райково. От София до Смолян народният представител беше транспортирана със специална линейка. "Само със съпруга ми живея, така че и той ще е под карантина. Изследват колегите
ми в поликлиниката в момента, макар да не съм била с тях в пряк контакт, защото съм си била в кабинета сама. Дори медицинската сестра я бях пуснала в отпуска. За пациентите написах пост в социалните мрежи, за да са спокойни, защото съм била с всички предпазни средства. В кабинета съм работила с маска, с дезинфектанти, имам специална лампа за
обеззаразяване." Въпреки това получила обаждания от притеснени пациенти, които се старае да успокои. Споделя още, че неприятно се е изненадала, че е носител на вируса.

"Кой си мисли, че на него ще се случи? А и съм взимала всички предпазни мерки, поне в кабинета със сигурност. Всички около мен са ужасени. По последната заповед на министъра трябва да изкарам 28 дни карантина, ако има някаква ревизия на това, ще се радвам да се върна на работа, защото съм оголила много фронтове. И в кабинета няма кой да работи. Колежката, с която работя, съм я пуснала в отпуск, тъй като тя попада в рисков контингент. Само сестрата е в кабинета и ме заместват другите колеги от поликлиниката", каза д-р Дариткова.
Казва още, че не може да си представи толкова дни, колкото е карантината, да си седи в къщи. В цялата й трудова кариера не е имала повече от 2 седмици отпуск годишно.
Шефката на парламентарната група на ГЕРБ добави, че от партията няма да бъдат карантинирани хора, тъй като тя не е имала контакти в последно време. "Последно съм била на 23 март на работа, когато приехме ветото на президента и оправихме закона
и после всички колеги имат проби, а и аз не съм имала контакти с тях", заяви д-р Дариткова.
Казва, че разчита на Господ, на добрите си гени и добрия си имунитет, за да мине леко заболяването. "Много рядко съм боледувала досега. Нямам никакви сериозни заболявания. А понеже работя винаги в инфекциозна среда в кабинета си, смятам, че това поддържа имунитета ми в тонус", заяви Дариткова.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  ¥
  ¥
  0 0
  17:51, 4 апр 2020
  Малоумно същество.

Още новини

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини