Таксиметрови фирми и шофьори в Кърджали пред фалит, няма пътници

Таксиметрови фирми и шофьори в Кърджали са пред фалит, поради липсата на клиенти. Мнозина вече не могат да покриват разходите по данъци и поддръжка на колите си. Това съобщи за Кърджали бг вести управителят на „Радио такси” Исак Диамандов.

 В момента фирми и шофьори, които работят индивидуално плащат  Данък  върху таксиметровия превоз на пътници, а върху доходите си-Патентен данък. Налозите се определят с решение на Общинския съвет.

  В момента в града работят не повече от 100 коли, но и за тях няма пътници,подчерта Исак Диамандов. Броят на жълтите коли в града от началото на пандемията е намалял няколкократно. Шофьорите се страхуват да излизат на стоянките. Възрастните таксиджии стоят по домовете си и спазват предупрежденията на властите да не излизат. Курсове правят само тези , които са притиснати от недоимъка,добавя Исак Диамандов. Според него и шофьорите на таксита са на предна линия като медици, полицаи и аптекари.

Исак Диамандов подчерта,че на този етап не се предвижда повишаване на цената на таксиметровите услуги в областния център.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини