Как да видите света на живо, без да напускате дома си

Самолетните компании по света преустановиха полетите си. Страните затвориха границите си, а властите на повечето от тях заставят гражданите да си стоят по домовете.

Новият коронавирус ограничи придвижването по всеки един възможен начин. Нашето въображение обаче все още е живо.

Представяме ви 10 начина да видите света през чудото на уеб камерите.

Слонове в Южна Африка

Тази камера на живо е от парка „Тембе“, близо до границата между Южна Африка и Мозамбик. През повечето време ще може да видите поне един слон, който спокойно пие вода или се освежава. Понякога ще мернете и леопарди, лъвове, носорози и други животни, които искат да утолят жаждата си.

Произволен факт: слоновете не могат да скачат.

Таймс Скуеър, Ню Йорк

Едно от най-шумните и динамични на света днес е зловещо тихо.

Лапландия

Това спокойно може да спечели награда за най-отдалечено предаване на живо въобще – 360-градусовите кадри са от северна Финландия – над Полярния кръг.

Плаж в Тайланд

Ако искате нещо отпускащо, това е камерата за вас. Очаквайте впечатляващи залези всеки ден.

Северното сияние

Всяка вечер Polar Bears International и Explore.org насочват камерата си към небето и предават на живо. Имайте предвид, че часовата разлика е 7 часа назад. Т.е. ако у нас е 10 сутринта, то в Манитоба е 3 през нощта.

Венеция

Един от най-красивите и най-посещавани градове в света буквално е затворен. Както може и сами да видите от това предаване на живо, павираните улички са тихи, а каналите – спокойни. Толкова спокойни, че водата в тях е по-чиста от всякога.

Горили в Африка

Този видео стрийм работи ден и нощ и показва живота на горилите в резерват в Конго.

Произволен факт: горилите споделят 98% от генетичния код на хората.

Токио

И Токио, подобно на Ню Йорк, е зловещо тих, но не и напълно обезлюден. Все пак тук и там се виждат хора, тръгнали по различни задачи, но спазващи препоръчителната дистанция от около 2 метра.

Из Норвегия на влак

За разлика от всички останали предложения в този списък, това технически не е предаване на живо, а поредица от предварително записани клипове. Това обаче не ги прави по-малко интересни за гледане.

Космосът!

Това е може би най-впечатляващото предаване на живо - директно от борда на Международната космическа станция, която пътува над главите ни със скорост 27 300 км/ч.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини