Бум на пожари по ниви и ливади поради небрежност

Бум на пожари през почивните дни отбелязва противопожарната служба в Смолян и областта. Със затоплянето на времето и началото на активни селскостопански дейности, повечето пожари са станали в открити площи поради човешка небрежност с открит огън или хвърлени фасове.

От опожаряване в землището на с.Оряховец, са пасени са около 20 дка смесена гора, други 10 декара и селскостопанска постройка от пожар в сухи треви в землището на Неделино. Там пламъците са обхванали площ около 6дка, като произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Мадан и трима служители на ДГС-Неделино и трима доброволци от Доброволно формирование-Неделино. Други около 10 декара гора са спасени в местността Омарев дол край Неделино, където пламнали около 50кв.метра сухи треви, запалени от стопанин.

Екип на РСПБЗН – Мадан ликвидира пожар в сухи треви в пасище в махала Арпаджик, спасени са три сгради.

При пожар в необитаем жилищен блок в с. Барутин са унищожени около 16 кв.м. дюшеме –гредоред, спасена е сградата, а причината е небрежност при боравене с открит огън. 11 кв метра от покрив са унищожени при пожар в къща в Чепеларе, причинен поради строителна неизправност -срутен комин.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини