За два дни мюсюлманската общност в Златоград събра средства за дарение за местната болница

Мюсюлманската общност в Златоград се включи с жест на съпричастност към усилията на местните медици в борбата срещу COVID-19. От името на мюсюлманската общност в града на 13 април, е направено официално дарение за местната болница МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ и „Спешна помощ“ в града.

Преди дни Мюфтийско наместничество в Златоград е поело инициатива за набиране на средства с цел подкрепа на медиците в града в рамките на извънредното положение. Мюсюлманите от град Златоград се безрезервно се включват в инициативата и само в рамките на два, дни чрез местните мюсюлмански настоятелства, са събрани необходимите средства за закупуване на висококачествени предпазни облекла за лекарите в града, които ежедневно и се борят в извънредните условията на пандемията.

Направеното дарение включваше общо 16 предпазни облекла, които са разделени по равно между златоградската МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ и „Спешна помощ“ в града. Благородната инициатива е подкрепена и от ръководството на Духовно училище – Момчилград, което се включи в дарението, предоставяйки 15 броя защитни шлемове за медицинския персонал.


СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини