Затварят за дезинфекция отделението по кардиология в Смолян заради случаите на covid-19

Отделението по кардиология ще бъде затворено за 24 часа, след като се оказа, че е свързано с три случая на заразени с коронавирус-двама болни и една санитарка.

От Областния кризисен щаб е взето решение кардиологията да се затвори за пълна дезинфекция, като болните ще се преместят в друго отделение за 24 часа. РЗИ-Смолян издаде заповед да се приведат пациентите в обособен сектор на кардиологията, да се спре изписването и приема на пациенти в отделението до 8 часа на 15 април т.г. и се извърши крайна дезинфекция, да се вземат проби за PCR  на персонала и пациентите, имали контакт с позитивните, да се спазват стриктно правилата за превенция на вътреболнични инфекции. Целта на мерките е да се прекъсне възможността за разпространение на заразата в отделението, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян. От 15 април кардиологичното отделение се очаква отново да функционира нормално.

Както по-рано днес СмолянБГвести съобщи, през нощта на 13 срещу 14 април в смолянската болница са починали двама души.

Единият случай е на 73-годишна жена  от Девин, която е била с множество придружаващи диагнози - диабет, сърдечна недостатъчност, хипертония, страдала е от онкологично заболяване. Нейната положителна проба е била потвърдена вчера вечерта. 85-годишният мъж от смолянското село Мугла беше няколко дни в тежко състояние в ОАИЛ с двустранна пневмония и други съпътстващи заболявания.

Днес бяха съобщени трите нови положителни проби-на починалата жена от Девин, както и на 67-годишен мъж от Смолян и жена на 71 години от Чепеларе. Те са в Инфекциозното отделение на смолянската болница с бронхопневмония.

СмолянБГвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини