Смолянчани събират храна за нуждаещи се, всеки оставя по нещо

Вече измина месец извънредно положение, наложено заради световната пандемия от covid-19, която не подмина и България. Заживяхме в друга реалност, с която още не можем да свикнем, но посетпенно човешките ни сетива се насочва към търсене  работещи инструменти за помощ, съпричастност и гражданска инициатива. Всеки се опитва да направи нещо за тези, които ще бъдат уязвени от болестта, от икономическите последици, от досега със заразата, защото са професионално ангажирани да се борят с нея.

 Ежедневно се съобщава за десетки дарения, направени за болниците и лабораториите, както и за хора, изпаднали в нужда. Основните усилия са насочени към събиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура, медикаменти, тестове, качествени предпазни облекла, шлемове, очила и ръкавици.

Множество предприемачи и малки производители промениха дейността си, за да шият и снабдяват хората с маски, някои от фирмите дори реорганизираха производството си, за да изработват предпазни маски, очила, шлемове и облекла.

Редовите граждани също проявяват инициатива и се включват като доброволци в организации за подпомагане и различни каузи. Други пък просто осъществяват малък, но ценен жест на съпричастност. И правят пред жилищните блокове "пунктове" за храна. Репортер на СмолянБГвести се натъкна на тази "пощенска кутия" за хора в нужда. Споделяме я с нашите читатели, за да покажем как всеки помага с каквото може. Всеки ден има по нещо ново, други продукти пък намират потребителите, които имат нужда от тях.

Ако и вие имате такива осъществени идеи, изпращайте ни снимки, споделяйте ги! Така страхът няма да ни превземе, ще знаем, че и доброто ни чака на всеки ъгъл и "спасение дебне от всякъде!"

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини