Десетки актове за нарушения на мерките срещу covid-19 в Смолян, 46 са на лица без маски

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение и контрола по спазване на въведените със заповеди на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки насочени към предотвратяването на разпространението на епидемията от COVID-19, полицията започна масови проверки.

На 14.04.2020г. на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 49 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето. Три акт са съставени за нарушаване на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Останалите 46 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

Напомняме, че за осигуряване на безопасност и спазване на препоръките на здравните власти в ОДМВР-Смолян е създадена организация за засилени проверки в населените места.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Lo
    Logic
    1 0
    13:46, 15 апр 2020
    Въпрос за голямата награда в "Стани богат" - Дали слънцето и чистият въздух убиват микроби или това правят стените, диванът и масата у дома??????????? Нека се спазва дистанция, нека има ограничения, но да се забрани съвсем слънцето и въздухът, е меко казано абсурд. Ами новородените деца, нали трябва да се извеждат навън, за да се сдобият с витамин D от слънцето, или и това е лъжа на медицината???????? А ултравиолетовата радиация от слънчевите лъчи е полезна при неутрализиране на микроби. От друга страна, в човешкото тяло има и полезни бактерии и микроорганизми, без които не можем да съществуваме. Няма как всички бактерии да се унищожат.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини