Директорът на болницата в Смолян:В лечебното заведение се провеждат всички хигиенни и противоепидемични мерки, извършва се постоянна дезинфекция

Публикуваме изявлението на изпълнителният директор на МБАЛ"Братан Шукеров" в Смолян д-р Даракчиев, изпратено до медиите, без редакторска намеса.

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с публикации в медийното пространство, създаващи внушението, че в смолянската болница МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД са констатирани нарушения, и че същата е станала „инкубатор на заразата“ с Ковид-19, държа да ви уведомя за следното:

В лечебното заведение се провеждат всички хигиенни и противоепидемични мерки, утвърдени от Министерството на здравеопазването, извършва се постоянна дезинфекция с препарати и дезинфектанти с европейско качество, в пълно съответствие с алгоритъма, разработен от НЦЗПБ, осигурени са и непрекъснато се ползват от персонала лични предпазни средства, извършва се строг мониторинг за недопускане на работа на медицински лица със симптоми на респираторни заболявания, всички контактни лица от отделния с висок риск са подложени на тестове за Коронавирус, стриктно се спазват изискванията на Наредба № 3 от 08,05,2013 г. на МЗ.

До настоящия момент няма съставени констативни актове от РЗИ - Смолян или друга контролна инстанция за допуснати нарушения.

С изключително внимание следим всички опити да се подбужда паника и да се поддържа страх в населението на гр. Смолян и областта, чрез които да се ограничи правото му на достъп до здравните грижи, предоставяни от лечебното заведение и своевременно ще сигнализираме за такива прокуратурата.

Още веднъж изказвам дълбоката си благодарност на всички колеги - лекари, медицински сестри, лаборанти, медицински персонал за денонощната, саможертвената и безрезервна работа при справяне с кризата от Ковид-19, за грижите и лечението което полагат за пациентите ни.

Изказвам своята почит и към многобройните хора които ни повярваха и ни подкрепиха в този труден за нас момент със средства, облекла, консумативи или просто с добри думи за благодарност.

Бъдете здрави и ако може - останете си вкъщи!

Д-р Марин Даракчиев

Изпълнителен директор

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини