Нови 42 акта за нарушение на мерките срещу разпространението на covid-19 в Смолян и областта

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение и контрола по спазване на въведените със заповеди на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки насочени към предотвратяването на разпространението на епидемията от COVID-19,

На 15.04.2020г. на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 42 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето. Два акта са съставени за нарушаване на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места. Останалите 40 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

Напомняме, че за осигуряване на безопасност и спазване на препоръките на здравните власти в ОДМВР-Смолян е създадена организация за засилени проверки в населените места. В тази връзка обръщаме внимание, че съществува забрана за посещения в паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранени са посещения на лица до 60-годишна възраст в хранителни магазини и аптеки за периода от 08:30 часа до 10:30 часа. Гражданите имат задължение да бъдат с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини