Арестуваха депутатски син, майката и приятелката на шофьора, причинил смъртта на Милен Цветков

Четирима са вече арестуваните за катастрофата, в която загина Милен Цветков, съобщи БНТ.

Късно снощи е била задържана и 21-годишната Симона Цветкова - приятелката на 22-годишния дрогиран шофьор Кристиан Николов, чийто джип помете колата на журналиста на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" на Великден.

Симона и Кристиан са пътували в аудито заедно с 24-годишния Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. След жестокия сблъсък Георги и Симона са избягали.

Вчера синът на депутата се е появил в полицията и е задържан за 24 часа. Разследващите изясняват дали Георги Иванов е знаел, че Кристиан е шофирал дрогиран.

Избягалата Симона също е издирена и е задържана късно снощи, след като е отказала съдействие на разследването.

Самият шофьор вече е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя след употреба на упойващи вещества. Софийската градска прокуратура обяви, че ще поиска от съда да наложи на младежа най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В момента Кристиан Николов е в следствения арест за 72 часа.

Четвъртият задържан по случая е майка му - Десислава Николова. Луксозният джип "Ауди Q7" е собственост на нейна фирма. Икономическа полиция започна проверка за произхода на средствата, с които е закупена колата.

По неофициална информация, нито един от арестуваните не е дал показания до момента, предаде БНР.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ko
    kovo
    10 0
    09:56, 21 апр 2020
    Събоезнования на семейството на г-н Милен Цветков! Не е редно всички участващи в катастрофата автомобили да бъдат приравнени. Качвайки се на тези мощни и грамадни коли, шофиращия знае, че е по-осигурен от другите участници в движението. Затова и тяхната отговорност трябва да бъде по-голяма!
  • 2
    Ха
    ХАНКО БРАТ
    6 0
    12:46, 21 апр 2020
    Съболезнования на близките на Милен Цветков. Разбрахме още вчера , че е депутатски син,но да си припомним кой е бащата на депутатския син и подвизите му.Лъчезар Иванов(Лъчо-мозъка) е депутат от ГЕРБ 5-мандат.Дъщеря му и бившата му жена го обвиниха в домашно насилие и даже бяха писали да Американското посолство.В началото на 1-вото правителство на ГЕРБ от БТВ направиха провокация, като поканиха депутати да получат(уж от някоя компания) безплатни, скъпарски телефони "Верту",Лъчо беше пръв на "презентацията".Голям резил!!!След този скандал той нито беше наказан нито изключен от партията и тогава разбрах,че съм направил голяма грешка,бях гласувал за Герб за пръв и последен път,защото те обещаваха, че ако дойдат на власт ще се разследват и вкарват в затвора крадливите предишни политици.Нищо такова не се случи а те засенчиха дори предшествениците си.От публикации може да разберете ,че Лъчезар Иванов е един от вносителите на законопроект за намаляне на наказанията на шофьори каращи дрогирани!?!?Има и други геройства ,но и тези са достатъчни за да разберем,че не живеем в нормална държава,ако беше нормална този нямаше да е политик,той даже нямаше да е нищо.
  • 3
    Ор
    Орфей
    5 0
    17:35, 21 апр 2020
    След 2-3 години тоя палячо пак ще шофира дрогиран...😡Маминото синче...
Последни новини