Лечението на тежките случаи на covid-19 става бавно, пациентка в смолянската болницата вече 21 дни е на изкуствено дишане

Бавно и продължително лечение на ковид- 19 на отделни случаи, липса на нови позитивни сред медицинския персонал и безсимптомно протичане на заболяването са сред основните акценти на ситуацията в областната болница в Смолян към 21 април.

 В инфекциозно отделение към момента има 7 пациента с доказан коронавирус, други двама са на интензивно лечение в ОАИЛ в болницата в Смолян. Единият от тях е 66-годишната жена, която беше от първите случаи в областния град, тя все още е на изкуствено дишане, а състоянието й не се подобрява, което доказва, че лечението е трудно и продължително, каза шефът на МБАЛ в Смолян д-р Даракчиев.

„Тя влезе в интензивно отделение в началото на месец април, грижим се постоянно за нея, тя е интубирана, на механична вентилация, но състоянието й е без промяна, няма отчетливо подобрение и така е от 21 дни. Точно това е проблема при тези болни, че изискват много дълго лечение. 21 дни е на апаратна вентилация. В ОАИЛ има още един пациент, приведен от инфекциозно отделение, но общо взето той не е интубиран, което на този етап е добре.“, каза още Даракчиев.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини