Воннослужещите от 101 алпийски полк връчиха голямо дарение на болницата и Спешния център в Смолян

Изображение 1 от 3

    Голямо дарение на предпазни средства и дезинфектанти връчиха днес на болницата в Смолян и Спешния център майор Иван Троев, началник на отделение „Административно” и военнослужещи от всички категории от 101 алпийски полк. Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” – Смолян д-р Марин Даракчиев получи дарението за болницата, като заедно с представител на Центъра за спешна медицинска помощ, изказаха своята огромна благодарност към всички военнослужещи и цивилни служители от полка.

    „Много благодарим, че в този тежък момент ни помогнахме. С общи усилия ще се справим с епидемията“, каза д-р Даракчиев. Той изказа дълбока признателност към благородния жест и пожела много здраве и сили на всички от 101 Алпийски полк.

    „Стремим се да бъдем съпричастни към всички лекари, акушерки, медицински сестри, санитарки, обслужващ персонал на здравното заведение. Ние разчитаме на тази болница. Тя е нашата болница, единствената е и всички опираме до нея. Старали сме се всички материали да са сертифицирани. Основно са защитни облекла за многократна употреба, които могат да се перат на 90 градуса, медицински защитни маски, защитни ръкавици, защитни очила, дезинфектанти“, каза майор Троев – началник отделение "Административно" на 10 Алпийски полк.

    Както по-рано СмолянБГвести съобщи, военнослужещите от 101 алпийски полк от състава на Сухопътните войски събраха с лични дарения 4208 лева, с коит обяха закупени общо 2200 защитни маски, 60 броя защитно облекло за многократна употреба, 1600 броя ръкавици, 10 броя защинтни облекла и 80 опаковки от 0.5л. дезинфектанти.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини