Прокуратурата ще иска постоянен арест за 21-годишния мъж с 4 нарушения на мерки за карантина

Рекордьорът по нарушена карантина остава за още 72 часа в ареста, след като за четвърти път наруши мерките за поставяне под карантина.

За последно 21-годишният С.К. е бил задържан на 23 април около 16.30ч. в село Туряна, а районният прокурор на Смолян Димитър Стратиев е разпоредил задържане за още 72 часа в ареста.

На 24 април след обяд изтича мярката за задържане за 24 часа за последното нарушение от вчера. С прокурорско разпореждане С.К. ще продължи да бъде в ареста още 72 часа, а от прокуратурата ще внесат искане в съда за постоянна мярка за задържане на рекордьора. Младият мъж се е прибрал в България от Швеция през КПП -Русе, където му е наложена карантина до 27 април т.г. Той обаче четири пъти е заловен от полицаите да я нарушава - два пъти в района на Рудозем и два пъти в района на Смолян.

По четирите случая са заведени бързи производства - две в Мадан и две в Смолян, които по предложение на прокуратурата в Мадан се обединяват в едно.

Паралелно с тях, срещу С.К. се води и производство за кражба на имущество и пари от дома на чичо му в рудоземско село, където трябвало да кара карантината си.

"Никой не го иска от близките му. Той реално няма къде да кара карантината си. Не осъзнава изобщо сериозността на нарушенията си.", казват запознати със случая.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини