Трима са обвинени за нападението на на журналиста Слави Ангелов

Три лица са привлечени като обвиняеми за нападението на на журналиста Слави Ангелов. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в прокуратурата.

Те са обвинени за три различни престъпления - за пристъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за притежание на наркотични вещества.

Това са тримата физически изпълнители. От прокуратурата не посочват самоличността на обвиняемите, но потвърдиха, че те се занимават със спорт и че са част от футболна агитка.

Главният прокурор каза, че към момента на лицата се предявяват съответните обвинения. Той подчерта, че въпреки извънредното положение Министерството на вътрешбните работи, съвместно с наблюдаващите прокурори са работили активно в "изключително разумен срок". Събрани са доказателства, но не са в достатъчен обем и продължават да работят.

Главният секретар на МВР Иван Иванов благодари на СДВР, на ГД "Национална полиция", на прокуратурата и на екипите, които са работили денонощно.

Той увери, че от полицията са сигурни, че именно това са извършителите на нападението. Работата ще продължи. Главният секретар пое ангажимент да стигнат и до поръчителите.

"Това е предупреждение към всички, които са решили, че могат да се изправят срещу държавата, срещу институциите", заяви Иван Иванов.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини