Рудникът в Рудозем затваря, подготвя се масово съкращение на работници

Изображение 1 от 3

    Едно от структуроопределящите предприятия в община Рудозем – "Рудметал" АД стартира процедура по ликвидация на основната си дейност – рудодобива. Това означава затварянето на рудник "Димов дол" и поетапно масово съкращаване на работници. Според изпълнителния директор на дружеството инж. Митко Младенов, ликвидацията е продиктувана от това, че рудникът е станал неефективен а фирмата е натрупала над 10 милиона лева загуби. Пандемията и рестрикциите допълнително утежнили положението. Подготвят се поетапни съкращения на около 250 работници след 1 юни.
    "Община Рудозем е изправена пред поредната голяма криза!" - това обяви в официалната страница на общината кметът Румен Пехливанов. Той е провел поредица от срещи във връзка със ситуацията, предстоят му и още такива. "Предстои среща с областния управител Недялко Славов, представители на различни институции и министерства, както и с потенциални инвеститори. Доколкото е във възможностите на общинското ръководство ще направим
    всичко възможно за запазване на този жизнено важен отрасъл от икономиката на общината. За всяко едно работно място ще положим изключителни усилия да бъде запазено!", категоричен е в изявлението си Пехливанов.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини