Четири банки у нас започват отпускането на безлихвени кредити за физически лица

Българската банка за развитие подписа споразумения с първите четири кредитни институции, които започват работа по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщиха от банката. Това са Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, Общинска банка и Първа инвестиционна банка.

Програмата цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лева.

Първата банка, която стартира приема на документи в понеделник, 27 април, е Общинска банка. След сряда, 29 април, ще могат да кандидатстват по програмата и клиентите на Инвестбанк. Интернешънъл Асет Банк ще разглежда документи от 4 май, а Първа инвестиционна банка – от 5 май.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити е приета с Решение на МС 257/14.04.2020 г. като част от кризисните мерки на българското правителство в защита на самоосигуряващите се и наетите по трудово правоотношение. Партньори в нея ще бъдат 12 търговски банки, които ще отпускат безлихвени кредити до 4 500 лева наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Заемите ще са необезпечени и по тях няма да се дължат такси, комисиони и неустойки. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

Подробни изисквания и списък с необходимите документи за получаване на помощта е публикуван тук.

Източник: manager.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    Биволъ
    4 -1
    19:54, 27 апр 2020
    Браво, браво. Банката на Маджо, банката на Гоцев, банката на Пеевски и банката на Цеко. Мафията ще те спаси от коронакризата, нещастно, бедно, покорно племе.
    Как ще коментират това сега герберските тролове, като Младок, 1234 и другите тем подобни, които коментират под всяка статия и защитават правителството???
    • То
      Тодор
      1 -1
      16:34, 28 апр 2020
      "Биволъ" - медията на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и фараон Цветан Василев!
      Кратко, точно и ясно... Не се нуждае от допълнителен коментар!
      Иначе поздравления за първите 4 банки, които започват да предлагат тези безлихвени кредити, от които хора имат нужда. През тази седмица от ББР ще подпишат споразумения и с още 5 банки. Общо 12 от търговските банки у нас ще предлагат тези кредити, но явно другите 8 още нямат готовност. Мярката е навременна!

Още новини

Последни новини