Над 9500 декларации проверени през КПП-та на Смолян, намаляват фалшивите данни

Изображение 1 от 2

  Над 9500 декларации са проверени на преминаващи през 4-те КПП-та на изходите на Смолян, намаляват случаите на неверни данни и обстоятелства в тях, преминава се бързо и организацията е добра, максимално е улеснено пътуването на хората. Друг плюс е, че част от преминалите през КПП-та, за да пътуват по работа, но се оказва, че са в сивия сектор, вече имат трудови договори. Това са част от изводите на полицията за движението през полицейските пунктове за 40-те дни от поставянето им на изходите на областния град, с цел превенция срещу разпространяването на ковид-19.

  „КПП-та са поставени на 19 март съгласно разпорежданията на входно-изходните артерии на областния град. Това е преценката, коментирахме да сложим КПП-та така, че да хванем и други села, Търън, Чокманово и да обхванем всичките села.“, каза директорът на ОДМВР Смолян ст. комисар Николай Димов и допълни, че полицейските пунктове са поставени така, че да има баланс, макар и до днес недоволни граждани да сигнализират, че други използват маршрути, по които се избягват полицейските проверки.

  „Дори и в момента постъпват сигнали, че хората от Тикале да речем, минавайки по новия път, пропускат проверката. На нашите КПП-та е създадена максимално добра организация. Няма случаи повече от минутка -две да се стои в най-натоварените часове, макар те да са неудобство за всеки. Колегите натрупаха достатъчно рутина и опит, и до мен не е достигал сигнал, на някой да му е пречено или да са създадени неудобства повече от обичайните.“, коментира още ст. комисар Димов.

  На въпрос, защо КПП-та са поставени на изходите на самия град, а не на други места, с оглед в периметъра на "свободното придвижване" да се включат и села в близост до града, шефът на ОДМВР поясни, че идеята е да се обхванат големите градове и най-големия поток от хора, а селата по поречието на река Арда или в посока Серафимово са отделни населени места, извън границите на областния град.

  Ст. комисар Димов призова гражданите да сигнализират в полицията, ако сметнат, че спрямо тях има нарушения и допълни, че пътуващите към селата- с цел селскостопанска дейност, няма проблем да посочат това в декларациите и да осъществят целта на пътуването.

  „Със старта на селскостопанския сезон хората, които живеят в града, но имат имоти и обработваема земя в селата, трябва да посочат в декларацията, че целта на пътуването им е селскостопанска дейност в даденото населено място.

  Всеки случай се разглежда индивидуално и не се пречи на никого.“, каза още Димов и даде пример с последния случай на бързо производство. То е образувано срещу мъж, посочил, че отива да види болната си сестра в село Смилян и е бил пуснат през КПП-то. Междувременно от проверката става ясно, че сестра му не е болна, а двамата не поддържат контакт от повече от 10 години и когато той минава на връщане е образувано бързото производство.

  „Апелирам хората, когато имат някакви проблеми просто да се обръщат на телефоните на полицията и да го изясняват на място, дори на мен да звънят. На КПП-та неудобството е, че се попълват документи и декларации.“, каза ст. комисар Димов, но констатира, че декларациите с неверни данни са намалели. „Истината е, че голяма част от декларациите, които сме проверили, близо 3 хиляди за последните две седмици, положителното е, че намаляват тези случаи. Положителното е, че голяма част от тези декларации на хора, които работеха в сивия сектор- без трудови договори, вече имат трудови договори, за други сме уведомили Инспекцията по труда.“ 

  Към края на миналата седмица-25 април са проверени около 9500 декларации и проверките няма да спрат.

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини