Общинският съвет на Смолян одобри освобождаването от наеми на обекти, затворили заради covid кризата

На редовно заседание на 30 април Общинският съвет одобри предложението за освобождаване от наеми на лица, пострадали от извънредното положение

Кметът Николай Мелемов предложи на Общинския съвет да се опpocти дължимaтa нaeмнa цeнa зa пepиoдa нa извънpeднoтo пoлoжeниe нa физичecĸи и юpидичecĸи лицa - нaeмaтeли или пoлзвaтeли, ĸoитo ca oгpaничили или пpeycтaнoвили дeйнocттa cи вcлeдcтвиe нa мepĸитe и oгpaничeниятa, нaлoжeни пo вpeмe нa извънpeднoтo пoлoжeниe. Съветниците подкрепиха това решение на днешното заседание на разпоредителния орган.
Общинският съвет даде съгласие неработещите физически и юридически лица, ползващи общински терени за разполагане на временни обекти, тротоари, площади, улични платна и терени за търговска дейност на открито да бъдат освободени от заплащане на такса и наем за периода на извънредното положение.
Наемателите на неработещите нежилищни обекти, подробно изброени в Заповед №РД-01-124 / 13.03.2020 г. и последващи такива на министъра на здравеопазването за противоепидемичните мерки, които са общинска собственост, да бъдат освободени от заплащане на наем за съответния период, посочен в заповедта.
За освобождаване от наем, задължените лица следва да попълнят и представят в община Смолян следните документи: искане за освобождаване от наем и декларация по образец, представляваща неразделна част от решението.
На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини