Много дарители помагат с продукти и средства, майстори готвачи от Смолян отново готвят за 80 човека в 4 села

Сдружението на професионалните готвачи Chef's club Smolyan, продължава своята благотворителна инициатива да приготвя и доставя храна на нуждаещи се жители в селата на община Смолян. Жестът е към възрастното поколение в родопските села, което е особено засегнато и уязвимо в условията на социална изолация.

В четвъртък-7 май ще бъде сготвена и доставена храна в селата Левочево, Хасовица, Писаница и Бостина. Новата пратка ще бъде основно ястие пиле с ориз. Гозбите ще бъдат разпределени и подарени на около 80 жители на тези населени места.

Chef' s club Smolyan благодари на всички дарители, без чиято помощ инициативите им не биха продължили, като всички необходими хранителни продукти са закупени с дарени от тях средства. Професионалните готвачи получават подкрепа от много жители, включително и от българин от Германия, желаещ да остане анонимен дарител.

Родопските майстори в кухнята благодарят и за съдействието на кметовете и наместниците в селата, с помощта на които се приготвя точната бройка и се разпределят порциите.

След като в последната седмица на месец април еТВ излъчи репортаж за благородната инициатива, при която беше приготвена храна за 200 души, много хора са се свързали със сърцатите готвачи, за да се включат в акцията за даряване на продукти или пари за закупуването им. Времето, труда и енергията за приготвянето на храната е благородния жест на майсторите готвачи от Сдружението.

„Във време на изолация има хора, които изпитват затруднение в осигуряването на храна. Ние от Chef's club Smolyan решихме да продължим благотворителна инициатива за приготвяне и доставка на храната в селата Левочево, Хасовица, Писаница и Бостина."  От ръководството на Клуба уверяват, че и този път ще бъдат спазени всички хигиенни изисквания и отново благодарят на кметовете и дарителите за помощта и подкрепата. За благородното дело Chef' s club Smolyan получи благодарствена грамота от жителите и кмета на село Могилица, които получиха топлата храна през миналата седмица.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини