Много дарители помагат с продукти и средства, майстори готвачи от Смолян отново готвят за 80 човека в 4 села

Сдружението на професионалните готвачи Chef's club Smolyan, продължава своята благотворителна инициатива да приготвя и доставя храна на нуждаещи се жители в селата на община Смолян. Жестът е към възрастното поколение в родопските села, което е особено засегнато и уязвимо в условията на социална изолация.

В четвъртък-7 май ще бъде сготвена и доставена храна в селата Левочево, Хасовица, Писаница и Бостина. Новата пратка ще бъде основно ястие пиле с ориз. Гозбите ще бъдат разпределени и подарени на около 80 жители на тези населени места.

Chef' s club Smolyan благодари на всички дарители, без чиято помощ инициативите им не биха продължили, като всички необходими хранителни продукти са закупени с дарени от тях средства. Професионалните готвачи получават подкрепа от много жители, включително и от българин от Германия, желаещ да остане анонимен дарител.

Родопските майстори в кухнята благодарят и за съдействието на кметовете и наместниците в селата, с помощта на които се приготвя точната бройка и се разпределят порциите.

След като в последната седмица на месец април еТВ излъчи репортаж за благородната инициатива, при която беше приготвена храна за 200 души, много хора са се свързали със сърцатите готвачи, за да се включат в акцията за даряване на продукти или пари за закупуването им. Времето, труда и енергията за приготвянето на храната е благородния жест на майсторите готвачи от Сдружението.

„Във време на изолация има хора, които изпитват затруднение в осигуряването на храна. Ние от Chef's club Smolyan решихме да продължим благотворителна инициатива за приготвяне и доставка на храната в селата Левочево, Хасовица, Писаница и Бостина."  От ръководството на Клуба уверяват, че и този път ще бъдат спазени всички хигиенни изисквания и отново благодарят на кметовете и дарителите за помощта и подкрепата. За благородното дело Chef' s club Smolyan получи благодарствена грамота от жителите и кмета на село Могилица, които получиха топлата храна през миналата седмица.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини