1955 са установените случаи на COVID-19 у нас

Нови 44 случая на COVID-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на брифинг в събота сутрин, 9 май.

Oбщо 1955 са установените случаи към днешна дата. 

Доказаните през последното денонощие случаи на COVID-19 /общо 44/, са разпределени по области, както следва: Благоевград – 15; Видин - 4; Враца – 1; Кърджали – 1; Кюстендил – 4; Монтана – 1; Пазарджик – 5; Плевен – 2; Сливен - 1; София – 7; Ямбол – 3.

Под лекарско наблюдение в болнични условия се намират 389 от пациентите, при които е потвърдена коронавирусна инфекция. 56 от тях са настанени в интензивни отделения или клиники.

386 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция са настанени в болница.

Потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители са три за денонощието.

Пет от новите случаи са деца (под 18 години).

90 са починалите, нови два смъртни случая с лабораторно доказана коронавирусна инфекция.  

444 са излекуваните до момента, 22 за денонощието.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Kr
    Krum
    2 0
    10:35, 10 май 2020
    И какво? Кажете колко хора под 70 г, възраст са починали със скапани, вирус и сравнете цифрата със същи, период на миналата година, стъкмистика и нагласистика за всяване на страх и паника в населението, Тактиките на Франко и Мусолини в действие!
    • 11
      11111
      1 0
      13:21, 10 май 2020
      От службите взели на случаен принцип няколко проби, различни от човешки, включително от папая, коза и овца, но ги надписали с човешки имена и възраст.
      След това тези проби били изпратени в лаборатория в Танзания, за да се тестват за коронавирус, като лабораторните техници умишлено не били информирани за произхода им.
      Пробите от папаята и козата са дали положителна проба за COVID-19, заяви президентът и добавя, че това означава, че някои хора са били тествани положително, когато всъщност не са били заразени от коронавирус.
      “Случва се нещо. Заявих наскоро да не приемаме, че всяка помощ е добронамерена за тази нация”, каза Магуфули и добави, че комплектите трябва да бъдат проучени.
Последни новини