Д-р Даракчиев: В инфекциозно отделение остава само един с доказан ковид-19, другите двама си тръгват

Д-р Даракчиев обяви, че в Инфекциозно отделение се лекуват трима пациенти с доказан ковид-19, като двамата от тях имат втора отрицателна проба и предстои да бъдат изписани. Това обяви днес на редовния брифинг пред медиите шефът на многопрофилната болница в Смолян д-р Марин Даракчиев.

"Съсредоточени сме към тестване на персонала и имаме 45 отрицателни PSR теста и 55 бързи теста, при които при два са установени IgG. Общо болницата има възможност да работи в нормален ритъм и няма дефицит на персонал в момента. Умолявам гражданите да продължат да спазват мерките, за да приключи ситуацията поне в нашата област, да изпишем и последния пациент!“, призова шефът на многопрофилната болница в Смолян.

 От началото на епидемията от ковид -19, обявена с ивънредното положение на 13 март, заразенито са общо  38, излекуваните са 24. Към 11 май  активните случаи са 11, от които 4 са в болница и 7 са амбулаторни. От 4-те случая в болница -тримата са в Смолян един в Девин. Смъртните случаи се водят официално-три, но с мъжът от Неделино, който почина в болницата в Пловдив са общо 4 смъртни случая.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини