Проверките по заведения и кафенета ще са постоянни, дребни нарушения няма да се санкционират

Изображение 1 от 2

    Областна дирекция Безопасност на храните, съвместно с РЗИ Смолян са извършили 20 съвместни проверки, след като със заповед на здравния министър беше разрешено от 6 май да отворят заведения и кафенета с маси на открито, ояви директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Сава Бозуков.

    „Бяха съставени 10 предписания, свързани с промяна на мерките за дезинфекция и хигиена в обектите-добрите хигиенни практики да бъдат съобразени със заповедта на министъра на здравеопазването.

    Избягваме да съставяме актове, защото още сме в самото начало и това беше секторът, който беше най-тежко засегнат от тази епидемия. Но няма да отминаваме най-тежките случаи, като от началото на епидемията имаме 231 проверки и е съставен един за административно нарушение за неспазване на мерките в хранителен магазин, актът е съставен на собственик на хранителен магазин, тъй като персоналът не разполагаше с предпазни маски и ръкавици, а работеше с храни и банкноти.

    Предстои отваряне на доста обекти от днес, хората изчакваха да се организират, съвместно с РЗИ бяха направени проверки в Смолян, Мадан и Рудозем, предстоят в Девин и другите общини. Там където има дребни несъответствия ще се правят предписания, при фрапиращи такива- ще се съставят актове.“, каза шефът на ОДБХ Смолян д-р Сава Бозуков и допълни, че проверките ще бъдат постоянни.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини