Васил Божков публикува части от свои разговори с Владислав Горанов

Васил Божков публикува части от разговори, за да докаже, че по темата "хазарт" е контактувал с финансовия министър Владислав Горанов, а не с Държавната комисия по хазарта.

Тази сутрин във Фейсбук от страницата на Божков бяха публикувани следните снимки:

В бележка към публикацията от името на Божков се уточнява, че "девойката" е Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН.

За контактите си с Горанов Божков говори в интервю от 8 май, в което казва по повод измененията в Закона за хазарта:

"Ако искате, да направим кратка ретроспекция какво се случи през годините и да започнем от 2014 г. 2014 г., на 29.10., Кадиев внася закон за изменение на Закона за хазарата. На 19.11.2014 г. законът „Кадиев“ е отхвърлен. Той има една точка, която казва, че с държавна такса 20% се облагат акционерите на покер, 20% от събирани такси и комисиони за участие. На 26.11. Менда Стоянова внася същия закон, като разрешава с 20% от събираните такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри. На 5.12. този закон е приет.

Имам няколко въпроса: може ли лидерът на политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля закон? Вторият ми въпрос: може ли финансовият министър да не знае когато се приема и отхвърля данъчен закон? И освен всичко това аз с Комисията по хазарта не съм имал никога контакти. Всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов лично. Имам безброй доказателства. И при това положение къде е нарушението на закона? Излизат и казват: има тълкуване, няма тълкуване. Законът не се тълкува, законът се изпълнява. Тук уловката е в правилата на игрите. При едни правила данъкът е един, при други данъкът е друг. Затова и тотото е плащало един данък, ние – друг данък. Това е истината. И ако се върнат и погледнат внимателно закона, всички тези незаконни актове трябва да бъдат отменени, което значи, че някои от компаниите ще започнат да работят, ще могат да издържат „Левски“.

Налагането на запори на сметки и фирми, на частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно. А те направиха точно това. И с лека ръка се отказаха от всичките 500 милиона, които плащам в бюджета, за да измислят несъществуващи 700 милиона, или милиард, или не знам какви – от какво точно, от къде са откраднати?

Предлагам тези въпроси да бъдат зададени на господин Бучев и на господин Горанов."

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ан
  Антимафиот
  9 -4
  10:29, 15 май 2020
  Божков не е тулуп и тъпанар.Много добре знае че ако пуска сигнал до ЕК и прокуратурата това няма да мине.С това той напомня на Горанов че трябва много да се притеснява.Като добър математик добре е сметнал този ход.Ако Горанов подаде оставка става страшно, ако не подаде още по страшно
  Тогава не се знае какво още ще извади и може наистина да срути кочината.След фанта1 с акциите на Левски, това е втори удар срещу Б.Б на който той не може да отвърне. Давай Череп само ти знаеш и можеш как да ги срещнеш.
 • 2
  Na
  nabluidatel
  5 -1
  11:30, 15 май 2020
  Всяки цитат изваден от контекста, води до неправилни внушения и изводи. Раговори е имало, комуникация е имало и затова ако г-н Божков е започнал публикуването, нека го публикува с пълния му текст! Разбира се трябва да се чуе и другата страна!
 • 3
  Ан
  Англия
  2 -4
  13:15, 16 май 2020
  Как да публикува пълния текст? Това означава че играе Ва Банк и това е вече последен ход, когато повече на нищо не се надява и Rien ne va plus !А той се надява да постигне някакво споразумение, някакво компромисно решение за да се върне към старото положение и с част от показаните разговори им намеква че може да бъде заплаха за тях!С Цветан Василев засега ми се струва че Управляващите се "справят" ,но с Божков -кой знае?Май притежава по-голям ресурс за защита от Василев...
 • 4
  Го
  Голям смях
  4 -2
  15:43, 16 май 2020
  Кръщавам си двата тел . номера Vasil Bojkov и Vladi Goranov и си пиша смс между тях. После си правя скрийншотчета на екрана на телефона и готово.
  Много елементарна работа.
  Мобилните оператори пазят данните от разпечатките 1 година. Дали пазят смс е отделен въпрос.
  • Ан
   Англия
   1 -3
   16:33, 16 май 2020
   За Голям смях-не знам,но Голям глупак - сигурно е!Малко се информирай,Смешнико : даже засегнатите не се защитават с твойте измишльотини! На това ниво-не става! Божков с Бойко играят на най-висшето ниво на мошеници и крадци!Там лъжата е бумеранг: всичко се проверява и доказва!Напротив: като насрани се оглеждат и лъжат нервно,ако не избегнат въпросите.Горанов е следващият министър, който ще изгори за да спаси Бойко!Ха ха ха....
  • До
   До Англия
   4 -1
   18:43, 16 май 2020
   Седи си в Англия бе неграмотник.
   Като не разбираш - не се изказвай.
   Стой си в Англия и слугувай на пияните англета.
 • 5
  Тр
  Тръц
  3 -2
  18:48, 16 май 2020
  Това ако е компромат -направен от ученик от 5-ти клас 😂
 • 6
  ♤♤
  ♤♤♤
  3 -2
  18:53, 16 май 2020
  Всеки обвиняем може да лъже каквото си иска за да се оневини.
  И аз така, всеки ден си пиша с Доналд Тръмп $$$

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
25 май 2020
Последни новини