Основно училище „Стою Шишков“ отвори врати за записване на бъдещи първокласници

  Основно училище „Стою Шишков“ в смолянския квартал Устово отвори врати за записване на бъдещи първокласници. Това съобщиха от образователната институция. Заявленията се приемат всеки делничен ден от 08.00 до 16.30 ч. в сградата на училището. В условията на пандемия родителите могат да запишат децата си и по електронен път. Заявлението е публикувано в сайта на училището на адрес: http://4ou-shishkov.eu/

  От училището се гордеят, че то е люлка на знанието и българщината още от 1862 г., когато в метоха към църквата “Св. Никола” възниква първото килийно училище в района. По-късно то възприема взаимоучителната метода, а след това прераства в първото класно училище. През 1937 година започва строителството на нова училищна сграда, защото старата повече не е в състояние да приюти увеличаващия се ежегодно брой на учениците. На 12.ІV.1940 год. построената нова сграда е открита.
  Днес Основно училище „Стою Шишков“ се отличава със своите традиции и новаторство. То е притегателна сила за поколения наред. Поради отдалечеността на квартала от центъра на града и от културните институции, то е важен духовен и образователен център в сърцето на Средните Родопи. А учителите с нестихващ ентусиазъм и професионализъм се стремят да дават не само знания, а да изграждат възпитаниците си като достойни и мотивирани личности и граждани на българското общество.
  Към момента в училището се обучават 221 деца.
  От настоящата учебна година училището е иновативно. В VI клас е осъществена иновацията „Уеб програмиране“ , а в начален курс - преподаване чрез игра и театър.
  И макар че в момента училището не се оглася от детски глъч, а занятията се провеждат дистанционно, още от входа погледът привличат красотата и уюта на класните стаи, специално изградените кабинети, съобразени с потребностите на учениците.
  "За да растат децата ни като личности с богата култура и широк мироглед, в училището са сформирани клубове по интереси по проект „Подкрепа за успех“ и проект „Занимания по интереси“. Често заниманията се провеждат в модерната и обновена зала за интереси и зала за извънкласна дейност", казват от училището.
  Предлагат се и факултативни учебни часове по футбол, вокална група, мажоретен състав, спортни танци и народни танци, които се водят от лицензирани специалисти. В просторна и  светла спортна зала и физкултурен салон учениците имат възможност да укрепват здравето си и да изразходват енергия. Обновен е и училищният двор и спортната площадка чрез реализиран проект на ПУДООС. Изградена е „Зелена класна стая“.
  Благодарение на своето старание, както и на всеотдайния и неуморен труд на учителите, възпитаниците на ОУ "Стою Шишков" заемат призови места в националните състезания и олимпиади като: „Стъпала на знанието“, „Български език и литература“, „История и цивилизация“, казва директорката на училището Цонка Печилова. И дава примери на постиженията през годините - Стефко Цоньовски - участвал в националния кръг на олимпиадата по история, Божидара Екова- класирана за национален кръг в олимпиадата по география, Веско Хаджиев - участвал в националния кръг на състезанието "Знам и мога" през миналата година и Рая Кокудева - класирана за областния кръг на "Знам и мога" през тази година. Гордост за училището е Георги Хаджидимов, който само от една година тренира футбол, но вече е забелязан и поканен на проби в един от грандовете на българския футбол - ПФК "Левски"-София.
  Във времето, когато виртуалният свят съпътства човешките отношения, във века на напредналите дигитални технологии Основно училище „Стою Шишков“ отправя поглед към бъдещето. Това несъмнено налага използването на интерактивни и иновативни методи, които поставят ученика в активна позиция и го мотивират в процеса на обучението. Учениците  частват в проект „Образование за утрешния ден“. Неизменни помощници по този път са модернизираната компютърна зала и новоизграденият природо-математически център, оборудван с интерактивни дикплей и модерни дигитални устройства.
  "Скъпи ученици, заповядайте в нашето училище! Уважаеми родители, тук децата Ви ще получат качествено образование в най-добрите условия, а за тях ще полагат грижи утвърдени педагогически специалисти!", обръщат се още от училището към бъдещите първокласници и техните родители.
  Величка Петкова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Малко движение няма да ви се отрази зле, размърдайте се. Добре е че се замисляте, но все пак не прекалявайте. Няма да разберете кога денят е минал, а вие все още не сте се събудили. Не е чудно, че близките ви не ви разбират.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се заемете днес, от вас ще струи добро настроение, което влияе положително на всички около вас. Не позволявате на дребни неща да ви пречат и дори не ги забелязвате. Ще се справите успешно с личен въпрос, който ви вълнува от доста време. Помогнете на приятел, който се нуждае от деликатен съвет и ви е гласувал доверието си.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре е да се овладеете на време и да не търсите съмнителни пътища за финансиране. Решавайте проблемите си със собствени средства. В семейството вземете твърда позиция и не се поддавайте на емоциите си. Не се месете и в личния живот на близките си. Търпението ви относно съдебно дело ще бъде възнаградено, изчакайте.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще ви занимават проблеми, свързани с вашето и на близките ви здраве. Не се натоварвайте прекалено много с работа. Щадете и нервите си. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да ви го търси.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват.В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът към промяна на мнозина от вас, най-сетне ще бъде удовлетворен. Неочаквано събитие ще даде нова и желана от вас насока на живота ви. Предпазливостта при вземането на решение няма да ви навреди, но не се бавете много.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Самостоятелните занимания днес ще ви донесат очакваните резултати, най-вече в личните дела. Обществената ви ангажираност ще ви срещнат с хора, чиито вълнения споделяте и вие. Заедно ще се опитате да промените нещата, които са по силите ви, за да направите живота си по-добър.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Условията, в които се реализирате благоприятстват начинанията ви. Стремежът към успех на всяка цена, може да ви донесе неприятности. Не се колебайте да вземате бързи решения, ако ситуацията го изисква. А това може да се наложи много скоро. За здравето трябва да положите и грижи, ако не желаете то да напомня за себе си.
  10 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нагласа сте да се ангажирате и с чужди проблеми в името на доброто разбирателство, но помислете. Много скоро може да се окажете в трудна ситуация, изпадайки в невъзможност да свършите работа и то не по ваша вина. Ограничете се в своите отговорности и живейте по-спокойно. Нямате нужда от излишни главоболия.
  10 авг 2020
  Последни новини