Делото за убития в Смолян затворник влиза в съда, дни наред убийците пиянствали след смъртта му

Окръжна прокуратура – Смолян внесе в съда обвинителен акт за умишлено убийство на 42-годишния затворник, открит в иглолистна гора край с. Турян в средата на април миналата година.

Обвинителния акт е спрямо 25-годишния В.Т.,  за това, че на 28.03.2019 г., около 23.30 ч., в неизползван имот в кв. „Каптажа“ в Смолян, е умъртвил 42- годишния Г.Г. Убийството е извършено умишлено, в условията на опасен рецидив, в съучастие като извършител с М. Т., чрез притискане на шията, довело до механично удушване. Деянието е извършено предумишлено, с користна цел и по особено мъчителен начин за убития, уточняват от прокуратурата.

Спрямо 25-годишния съучастник М.Т., обвинението е за това, че на 28.03.2019 г., в условията на опасен рецидив, в съучастие като помагач с В.Т., чрез даване на обещание да му помогне след извършване на деянието, умишлено улеснил извършването на престъпление - умъртвяването на Г.Г., на 42 г., като деянието е извършено предумишлено и с користна цел.

По делото е установено, че двамата обвиняеми се познавали с пострадалия Г.Г. от затвора, където излежавали заедно присъди. Поради влошени лични отношения по време на изтърпяване на наказанията, В.Т. решил да отмъсти на Г.Г. и когато излезе на свобода, да го убие. За осъществяване на този си замисъл същият привлякъл и М.Т.  След като излежали присъдите си В.Т. и М.Т. се срещали няколко пъти в Смолян и Пловдив, както и известно време живели заедно в дома на В.Т.  в Смолян. Там изчаквали излизането на Г.Г. от затвора. На 28 март 2019 г. обвиняемият В.Т. посрещнал Г.Г. при освобождаването му от затвора, заедно откарали багажа му в дома на В.Т и заминали за Пловдив.

Там Г.Г. си получил личната карта и купил с лични средства мобилен телефон, които подарил на В.Т. Същата вечер двамата се върнали в Смолян и посетили заведение, където изпили по две водки. След това тръгнали да са прибират, като през цялото време В.Т. избирал място, където да нападне Г.Г.  Стигнали до изоставен  неограден имот, близо до кръстовище, където докато бил в гръб, мъжът е душен докато престанал да диша. След това се обадил на съучатника си и двамата се опитали да поставят трупа в голяма найлонова чанта, но не успели. След това донесли черни найлонови чували, както и зелен куфар за инструменти, но пак не успели да поберат тялото и в тях. Накрая увили и завързали починалия мъж в одеяло, от което той не се виждал. Повикали такси, натоварили трупа на убития в багажника, заедно със зеления куфар,  и го откарали на разклона за с. Турян. По пътя обяснили на шофьора, че са се скарали с близките си и отивали с багажа на вилата им в околностите на с.Турян. След като шофьорът на таксито си тръгнал, а двамата отнесли трупа в близкото дере, където разрязали и свалили дрехите му, като го оставили само по бельо. На ръце пренесли трупа на около 40 м. навътре в близката гора, където го положили в подножието на  голямо иглолистно дърво, покрили трупа с клони, събрали разрязаните дрехи в одеялото и си тръгнали пеша за Смолян.

През следващите няколко дни посещавали заведения и употребявали алкохол, както и се освободили от вещите на пострадалия.

На 15 април 2019 г., край с. Турян, в местността Пещерско бърце, брат и сестра отишли да събират гъби. Докато се оглеждала за гъби, сестрата се натъкнала на трупа и веднага съобщила на брат си, който я чакал в автомобила си. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и впоследствие престъплението е било разкрито и двамата обвиняеми задържани. Те понастоящем се намират в затвора за изтърпяване на наказания лишаване от свобода за други престъпления. По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, приобщени веществени доказателства и др, като предстои Окръжният съд в Смолян да насрочи заседание по внесения обвинителен акт.  

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини