Ловци избиват бездомни кучета в родопско село, деца са стресирани от жалния вой на агония на животните

  За убийство на три бездомни кучета е сигнализирала в полицията 18-годишна девойка от девинското село Беден. По-рано днес Ралица Кирова написа гневен пост в социалната мрежа, който публикуваме без редакция и съкращение:  

  „Хората с пушчиците които избиват малко по малко богатият ни на животни Беден. Беденци отворете си очите всичко се избива наред, оправданието е че е подборен лов НЕ не е. След известно време децата ви няма да знаят какво е сърна. Нормално ли е ловна дружинка да е толкова алчна и ненаядена, че да стигне до там и кучета да избива наред? Замислете се днес са те, а утре може и някой от нас да се окаже пред пушката, защото това са хора без сърца, милост и жал. Нормално ли е кучетата да цвилят от болка и мъки на 200м от Беден пред очите на деца, които после да задават въпрос на родителите си кой уби кучетат, а половината от тях да тръгнат с плач към вкъщи. Защо е този терор трябва да спре. Няма ли природа няма ни и нас разберете. "

  Ралица Кирова потресена разказа пред СмолянБГвести за инцидента с убийството на трите кучета, чиито жални стонове дълго се носели и били чути от много хора и деца, живеещи в крайните къщи на селото. Ралица е доброволец в приюта за бездомни четириноги към община Девин и помага на общинските служители в грижата за животните. Възмутена, по думите ѝ от поредното убийство на кучета в селото, Ралица е подава сигнал на тел. 112 вчера, а днес е извършена проверката по сигнала ѝ от полицейското управление в Девин, резултатът от която е, че няма доказателства за престъпно деяние.

  Ралица е гневна от невъзможността да докаже, че трите кучета са убити от местни ловци, които редовно стрелят по животните, а очевидци не липсват, както и самопризнания на стрелците в разговори сред познати от селото.

  „Затова сме единственото село, в което бездомни кучета няма. От полицията обаче направиха проверката и ми казаха, че нищо не може да се докаже. Намерен е трупът само на едното животно и той според тях е извън селото, където ловците имат право да стрелят, защото имат разрешително за подборен лов – /б. а. регламентиран отстрел на болни и осакатени диви животни, подивели кучета и т. н. /, който според девойката изобщо не се спазва и често се стреля извън ловния сезон – не само по бездомни кучета, но и по здрав дивеч.  

  „В населеното място гилзи не са открити, но кучетата са били прогонени извън очертанията на селото умишлено, за да бъдат убити на спокойствие. Намериха тялото само на едно животно, край него имаше 5 гилзи от ловна пушка, кучето е отстреляно в главата, гледката е потресаваща, а има и няколко деца, които още са стресирани от воя на умиращите животни. Хора от селото са ги видели, и са чули всичко – и изстрелите, и как жално са вили умиращите кучета, 15 минути плакали. “, разказа Ралица, която освен доброволец в приюта от година отглежда като домашен любимец бездомно животно.

  Момичето, което тази година завършва 12 клас и отново смята да замине на работа в чужбина, е убедено, че хората се страхуват да подават сигнали за стрелбата, но всички знаят, че местните ловци убиват всяко новопоявило се куче, защото според тях те им гонели сърните.

  При проверката днес полицаите я попитали защо не е подала сигнал в приюта в Девин, за да приберат кучетата там. „Те са в селото от 3-4 дни, аз докато се организирам да сигнализирам, за да ги приберат, ловците ги издебнаха, прогониха ги от пределите на селото и ги убиха!“, разказа тя и е категорична, че по въздух разстоянието от последните къщи и намерения труп на куче е 150 метра. Въпреки това никой не може да санкционира ловците, защото са извън селото. По думите ѝ родителите на стресираните деца обмислят да подадат жалба, а тя самата възнамерява да сигнализира местните власти в кметството в Беден и в Девин.

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пожелавам им:да се намери кой и тях да стреля. Има приказка " Каквото посееш,това ще жънеш". Пожелавам им го. Изроди!!!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020
  Последни новини