Ловци избиват бездомни кучета в родопско село, деца са стресирани от жалния вой на агония на животните

  За убийство на три бездомни кучета е сигнализирала в полицията 18-годишна девойка от девинското село Беден. По-рано днес Ралица Кирова написа гневен пост в социалната мрежа, който публикуваме без редакция и съкращение:  

  „Хората с пушчиците които избиват малко по малко богатият ни на животни Беден. Беденци отворете си очите всичко се избива наред, оправданието е че е подборен лов НЕ не е. След известно време децата ви няма да знаят какво е сърна. Нормално ли е ловна дружинка да е толкова алчна и ненаядена, че да стигне до там и кучета да избива наред? Замислете се днес са те, а утре може и някой от нас да се окаже пред пушката, защото това са хора без сърца, милост и жал. Нормално ли е кучетата да цвилят от болка и мъки на 200м от Беден пред очите на деца, които после да задават въпрос на родителите си кой уби кучетат, а половината от тях да тръгнат с плач към вкъщи. Защо е този терор трябва да спре. Няма ли природа няма ни и нас разберете. "

  Ралица Кирова потресена разказа пред СмолянБГвести за инцидента с убийството на трите кучета, чиито жални стонове дълго се носели и били чути от много хора и деца, живеещи в крайните къщи на селото. Ралица е доброволец в приюта за бездомни четириноги към община Девин и помага на общинските служители в грижата за животните. Възмутена, по думите ѝ от поредното убийство на кучета в селото, Ралица е подава сигнал на тел. 112 вчера, а днес е извършена проверката по сигнала ѝ от полицейското управление в Девин, резултатът от която е, че няма доказателства за престъпно деяние.

  Ралица е гневна от невъзможността да докаже, че трите кучета са убити от местни ловци, които редовно стрелят по животните, а очевидци не липсват, както и самопризнания на стрелците в разговори сред познати от селото.

  „Затова сме единственото село, в което бездомни кучета няма. От полицията обаче направиха проверката и ми казаха, че нищо не може да се докаже. Намерен е трупът само на едното животно и той според тях е извън селото, където ловците имат право да стрелят, защото имат разрешително за подборен лов – /б. а. регламентиран отстрел на болни и осакатени диви животни, подивели кучета и т. н. /, който според девойката изобщо не се спазва и често се стреля извън ловния сезон – не само по бездомни кучета, но и по здрав дивеч.  

  „В населеното място гилзи не са открити, но кучетата са били прогонени извън очертанията на селото умишлено, за да бъдат убити на спокойствие. Намериха тялото само на едно животно, край него имаше 5 гилзи от ловна пушка, кучето е отстреляно в главата, гледката е потресаваща, а има и няколко деца, които още са стресирани от воя на умиращите животни. Хора от селото са ги видели, и са чули всичко – и изстрелите, и как жално са вили умиращите кучета, 15 минути плакали. “, разказа Ралица, която освен доброволец в приюта от година отглежда като домашен любимец бездомно животно.

  Момичето, което тази година завършва 12 клас и отново смята да замине на работа в чужбина, е убедено, че хората се страхуват да подават сигнали за стрелбата, но всички знаят, че местните ловци убиват всяко новопоявило се куче, защото според тях те им гонели сърните.

  При проверката днес полицаите я попитали защо не е подала сигнал в приюта в Девин, за да приберат кучетата там. „Те са в селото от 3-4 дни, аз докато се организирам да сигнализирам, за да ги приберат, ловците ги издебнаха, прогониха ги от пределите на селото и ги убиха!“, разказа тя и е категорична, че по въздух разстоянието от последните къщи и намерения труп на куче е 150 метра. Въпреки това никой не може да санкционира ловците, защото са извън селото. По думите ѝ родителите на стресираните деца обмислят да подадат жалба, а тя самата възнамерява да сигнализира местните власти в кметството в Беден и в Девин.

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Пожелавам им:да се намери кой и тях да стреля. Има приказка " Каквото посееш,това ще жънеш". Пожелавам им го. Изроди!!!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини