След два месеца КДК Смолян отново отваря врати за обща изложба на художници от града

След като повече от два месеца беше затворена за културни прояви и изложби,  залата на КДК отново отваря врати на 22 май, но няма да има тържествено откриване и традиционни слова с гости. Общата художествена изложба -базар е посветена на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и е своеобразен поздрав от творците към родопчани.

От 22 май ” в зала „Петър Стайков“ на КДК, на бул. „България“ № 43 е експонирана Обща художествена изложба „Пролет`2020. Тя ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 20 юни т. г. Организатори са Художествената галерия и Клуба.  

В ОХИ участват почти всички художници в Смолян, между които: Здравко Палазов, Симеон Николов, проф. Ружко Челебиев, Елка Пашалиева, Росица Палийска, Румен Найденов, Иван Пеев, Илия Кисьов, Катя Савова, Никола Николов, Живка Кисьова, Стефан Данчев, Станка Насташова, Иванка Дерекьовска, Станка Денева, Елена Добрева, Елена Мирчева, Цонка Дурева, Александър Петров и др. със 73 творби – живопис, графика и иконопис. Сред смолянските творци е и Тасим Кадрия, художник от Република Северна Македония.

Изложбата се провежда в обстановка на Корана вирус-пандемия, което налага в залата да влизат едновременно до 5 човека на безопасно разстояние един от друг.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини