В Чепалере ще празнуват 24 май дигитално- поздравите от министри до децата на града на видеостена на площад „Олимпийски“

За първа година Чепеларе ще отбележи празника си изцяло дигитално, реши управата на родопския град.

Зеленото сърце на България ще почете патронния си празник и Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост с послания от министри, народни представители, директори на просветни институции и видни чепеларци, и приятели на града, както и на деца от града и общината, които ще бъдат излъчвани на видеостена, разположена на площад „Олимпийски“ в центъра на града.

„Тази година ще липсва традиционното шествие, живата музика и пълните улици и площад, но това е малка цена, когато залогът са здравето и живота на жителите и гостите на града“, заявяват от екипа на кмета боран хаджиев. „Класическото честване на 24 май, който за Чепеларе е двоен празник, събира стотици хора на едно място за продължително време и спазването на дистанция и предпазни мерки би било трудно постижимо, ако не и невъзможно. Затова искаме да отбележим датата, която е двойно значима за нашия град, по начин, който да не създава предпоставки за връщане на заразата – с противодействие на която дотук се справяме много добре. Надяваме се нашата инициатива да бъде посрещната с разбиране, а защо не и харесана – това е нещо ново, което не е правено досега в България. Освен че ще вървят на видеостената в рамките на целия ден, видеоматериалите ще бъдат публикувани и в Интернет – което ще даде възможност на много наши съграждани, пръснати из България и по цял свят, да бъдат с любимия си роден град в деня на неговия празник, макар и отдалече.“ – коментират още от кабинета на кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини