Професионалнтата гимназия по икономика в Смолян- наесен с "нова сграда" и нова система за практическо обучение

Изображение 1 от 2

  Проектът стартира през юни 2017 и ще завърши през септември 2020г, като придобивка ще бъде и новата  Учебно-тренировъчна фирма, за която са отпуснати малко над 12 хил.лв. с които ще се оборудва моделът образователната система, която представлява учебен модел на реална фирма.

  Със символична първа копка, днес, стартира мащабен инфраструктурен проект в Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс“ в Смолян. От 40 години в училището не са извършвани подобни мащабни строителни дейности, а с финансиране от 1.171 млн.лв. ще се извършат множество дейности по облагородяване на околната среда, повишаване функционалността на сградата.

  В хода на строителните дейности по проекта ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на професионалната гимназия, която през 2020 г. отбелязва 60 години от основаването си. Ще се направи топлоизолация и основен ремонт на покрива, ще се реализира изграждане на мълниезащитна система.
  Част от дейностите включват и частична подмяна на ВИК инсталация, цялостен ремонт на санитарните възли. Частичен ремонт ще бъде извършен на електрическата инсталация и подмяна на осветителните тела. По отношение на вертикалната планировка и създаване на достъпна вътрешна, и външна архитектурна среда. Ще се осъществи подобряване на прилежащото дворно пространство, ремонт на външните спортни площадки. Ще се направи и подмяна на дограмата във физкултурния салон и ремонт на вътрешните стени и таван.

  Изпълнител на проектните дейности, след спечелена обществена поръчка, е фирма „Дюлгер“.
  Директорът на ПГИ Мария Мечкарска, каза в словото си, че учебното заведение е с традиции, дало образование и е отворила пътя към успеха на много млади хора от региона.

  „Това е първият мащабен проект, в който имахме възможност да се включим. Мащабен, защото площта, която ще се работи е 11 000 кв м цялостен имот, от които 2751 кв м застроена площ-състояща се от 5 корпуса, свързани с топли връзки, обширен двор с две големи спортни площадки. Реализацията на този проект за нашето училище означава две неща –приоритетност на образованието, с изключителен акцент върху професионалното образование и реализация на възпитаниците. Училището е общност, която свързва ученици, учители, родители, местна власт и държава. Затова искам да благодаря на МОН, че успя да запази финансирането на проекта въпреки трудната ситуация с пандемията, и лично на госпожа Семерджиева за съвместната ползотворна работа за реализацията на проекта.
  Управителят на фирма „Дюлгер“ Спиро Чавдаров посочи, че ще изградят в срок един добър строителен обект. Той благодари на Правителството, че полага усилия за ремонта и обновяването на спортните обекти и учебните заведения в Смолянска община и даде пример с ППМГ „Васил Левски“.
  На събитието присъстваха зам.-областният управител Адриян Петров, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, преподаватели и граждани.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини