РУО Смолян: Сутрин децата отиват в детските градини по график, така избягват струпването на родители

В момента в системата на образованието се работи усилено по провеждането на три водещи дейности-връщането на децата в детските градини от 1 юни, държавните зрелостни изпити и провеждането на национално външно оценяване. Това обяви днес  началникът на РУО Смолян Мария Семерджиева.

"Заедно с РЗИ работим по осигуряване на всички мерки за безопасност по приема на децата. Направихме проучване във всички детски градини на територията на областта-имат готовност да отворят от първи юни и да посрещнат децата, като средният процент на родители, изявили желание да заведат децата си е 50% в областта, като най-висок е процента в община Смолян и Златоград, а най-нисък процент в община Чепеларе.", обобщи нагласите на родителите шефът на образователния инспекотрат.

В момента тече подготовка на детските градини-извършва се дезинфекция, окосяват се дворовете, пръска се с нужните препарати за обезпаразитяване. Според препоръките на здравния министър в група трябва да бъдат до 16 деца, където има повече деца- ще се обособят отделни пространства в самите групи, за да не допуска да се струпват на едно място. "Изготвяме графици, според които сутрин децата от определена група ще се приемат в определен час, за да се избегне струпването на родители пред детските градини.", отбеляза още Семерджиева и обобщи, че има готовност за посрещане на малчуганите в детските градини.

Родителите трябва да знаят, че приемът ще става от 7,30 ч. до 8,30 ч., а децата ще се прибират от 16,30 ч. до 17,30 ч. На видно място ще бъдат изписани препаратите за дезинфекция и родителите ще могат да се информират за тях.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини