5 проблема със здравето през лятото и техните решения с хомеопатия

Тази година лятото може да премине в извънредна обстановка, но това няма да промени типичните за сезона здравословни неразположения. Независимо дали сме в града или сме успели да излезем от него и искаме да си починем, има подходящи хомеопатични средства за бърза и ефективна помощ в случай на нужда. 

1. При повишена температура, включително и от прегряване 

Аконит – при остро, внезапно повишаване на температурата с големи температурни колебания, втрисане. Кожата е зачервена, но суха. Болният изпитва силна жажда, забелязват се психоемоционална и двигателна възбуда. Острото състояние често е резултат от изстиване или прегряване.
Беладона – при остро, внезапно повишаване на температурата с колебаещи се, но високи стойности (39-40°С), с втрисане. Кожата е зачервена, има обилно изпотяване, при което болният получава облекчение. Очите блестят (погледът е като „стъклен”). Лицето е горещо, но ръцете и стъпалата са студени. Може да има оплакване от силно пулсиращо главоболие; непоносимост към светлина и шум. Често Беладона следва приема на Аконит. 

2. При слънчев или топлинен удар

Симптомите са: главоболие, зачервяване на лицето, обилно изпотяване, ускорено дишане. Може да последват отпадналост, гадене или повръщане, световъртеж и бучене в ушите. При подобни оплаквания трябва да се действа бързо, като засегнатият се пренесе на хладно място, добре е да пие вода (но не прекалено студена) и да се намокри (охлади с мокри компреси).
Помощ с хомеопатия: отново в такива ситуации са препоръчителни „бързите” медикаменти за първа помощ Аконит и Беладона.
Беладона се прилага, когато симптомите са зачервено, запотено лице, което „гори”, има пулсиращо главоболие. Засегнатият изпитва облекчение от поставяне на студен компрес на главата, при покой в леглото, жаден е за студени напитки. Влошава се от шум, светлина, докосване. 
Аконит – при втрисане след излагане на слънце, силно зачервено лице, но без изпотяване. Подобрение настъпва на открито, в покой и след като настъпи изпотяване. 

3. При слънчево изгаряне 

При усещането за парене на кожата (един от първите симптоми, че сме прекалили с излагането на слънце) трябва да реагираме бързо, за да си спестим болката и да предотвратим по-сериозни проблеми.
Помощ с хомеопатия: Когато кожата е розова, пареща (изгаряне първа степен), може да помогне хомеопатичното лекарство Апис мелифика. В този случай засегнатият изпитва облекчение при поставянето на студени компреси. При слънчево изгаряне с ярко зачервена или аленочервена кожа се препоръчва Беладона. 

4. При прилошаване по време на пътуване 

Хомеопатията ни дава възможност да направим превенция на това неприятно състояние, като няколко дни преди пътуването приемаме Кокулус - хомеопатично лекарство за прилошаване при пътуване, съпроводено със световъртеж и прималяване. Превантивно се приема 3 пъти дневно, за 3-4 дни преди датата на тръгване. При остри симптоми се приема на често – на всеки 30-60 мин. 

5. При оплакване от запек при промяна в обстановката 

Неприятният запек често е провокиран от промяната в ежедневните ни навици, смяната на вида храна и на обстановката по време на пътуване. Усещат се лъжливи позиви за дефекация, но без резултат (т. нар. „обратна пересталтична вълна”). За овладяване на проблема се препоръчва прием на Нукс вомика – 3-4 пъти дневно.
Как се прилагат хомеопатичните монопрепарати: Винаги е препоръчително употребата на всякаки лекарства, включително хомеопатични, да бъде обсъдена с личния лекар или с медицински специалист.
При остри състояния хомеопатичните лекарства в ниски потенции (например D6, D10, D12) могат да се приемат начесто – през час, до 6 пъти дневно, като с настъпване на подобрение приемите постепенно се разреждат. Допустимо е медикаментите да бъдат комбинирани, но насоките за точен прием и дозировка е най-добре да бъдат дадени от специалист. 

Източник: http://puls.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
14 юли 2020
Последни новини